DEYAWANNY Deyawanny.: November 2012

Thursday, 29 November 2012

GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Entry Kegemaran

 
 
 
 GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Entry Kegemaran
 
 
 
ENTRY KEGEMARAN: http://buasirotak.blogspot.com/2012/03/jadi-bangang-kerana-cinta.html

Beberapa bulan yg lalu,wani pun pernah tengok wall dia.mak aii...panjangnya komen and like.Macam retiss pulak..Anway,wani suka entry tu sebab apa ek?Sebab entry tu menyedarkan wani dari dunia yg fana ini*ceh buat ayat gramatiss plak sebenarnya org boleh jadi tersangat BODOH..maaflah agak kasar Tapi,memang patut pun..ada ka patut keluar Islam semata2 seorang cewek?Kelakar..Padahal kat syurga nanti,lagi banyak bidadari comel bole dapat..petik jari jer!haha!Eh betul apa?Ustaz Aswar yg kata !!Tapi pompuan??Hahahaha..Korng jgn pikir kami girls takdapat mcm korang,lelaki..Habis tu korang pompuan dapat bidadara ke?Tak...kata ustaz Aswar,pompuan solehah akn diangkat menjadi KETUA BIDADARI..haha..semua pakat syok !Sambung ustaz, Pastu korang boleh pilih laki yg korang syg tu.."Yg ni aku nak..yg ni kau boleh ambik",hahagaya action seorang ketua bidadari..Mcm tulah lebih kurang..Kita boleh pilih yg ni dgn sapa..syiok !Oitt,,,tertaip panjang pulak.Sambung balik,,Dahlah murtad,lepastu pakat post status nonsense ! Crazy Men! Tulah wanny larang kawan2 wani berkapel..Wani??Sorry sikit...kita FREE FROM COUPLE..haha..FAKTA! Rasa meluat biila kawan sekolah rendah wani skang tanya wani.."Hang mesti ada boyfriend kan?".."Alaa..nak keluar dengan boyfriend lah tu"..."Dia kan comel,mesti ada boyfried"...Erghhhh..terusterang wani kata wani TAKSUKA..seolah MARUAH wani dimainkan..Buat menyemak pala ja! Wani kunci hati ni dgn padlock yg tiada kunci smpailah wanny telah dipertemukan oleh seseorang yg akan membuka KUNCI di hati wanny ni:))Eleh..bajet sempoi boleh..Ikut sukalah!Wani cuma Takut diorang jadi tak siuman..tak siuman takpelagi..jgn jadi Macam SYAHIR sudah..naya ! Tulah..gatal bercinta bila putus frust menonggeng tertonggeng ! Itulah yg tjadi pabila cinta tidak berlandaskan IMAN,ISLAM,TAKWA tetapi berlandaskan NAFSU,AMARAH,PERASAAN semata-mata.
Itu saja yg mampu diungkapkan:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 22 November 2012

Physics And Add Math?

 
 
Hah!Dah lama ak menaip..terasa gatal tanganni kan?
 
Sebenarnya tak tahu nak taip apa.haha..
 
Okey siapa nak tahu cuti ni wani buat apa?
 
Buat bodo??Taklah!!Buat pandai adalah..ahhaha..gurau ja..
 
satgi ada org kata gediks pulak kan?
 
Okey,cuiti ni wani ambil tuisyen HASANI kat SP.
Yang syoknya,wani jumpa ramai giler kawan sekolah rendah  dan kawan kat SMKCT..
Syok tahap gaban:))Nasib diorang kenal.haha,,Sebenarnya aku MALU sangat tengok budak sekolah rendah(lelaki)..haha..
Nak tergelak tergolek-golek..lain sangat..Wani dapat tengok macam2 gelagat mereka..ada yg sambil belajar sms,pakai ketat,terhegeh2...*aku pun gegeh gak..haha,gegeh nak belajolah*
 
Wni ambik subjek Add Math dan Physic walaupun mak wani agak tak galakkan wani ambik fizik sebab fizik wani okey dah.maintain..tinggal nak upkan je.
 
Kenapa orang kata org yg terer fizik dia terror AM??Soalan tu selalu terawang kat dalam minda kecil wani..
 
Kalau macam tu kenapa Am ak down?Hurmmmss..
 
Tak payah jawab..biar wani je jawab.
 
Sebabnya....wanny tak ingat sangat formula dan selalu careless sangat2 dalam exam..Pastu emm..menyesal menangis dalam batu belah batu bertangkup..haha..*sempat lagi selit
 
Lagi yg paling wani geram MASA exam tu..Ya Allah,,sangat-sangat singkat padahal markah ciput macam semut..Wani ni dahlah suka padam banyak kali sampai berbulu kertas tu n terkoyak haha..peluh sampai basah tudung..punya getar tak sempat siap..tak pernah sempat masa wani buat AM*pengalaman benar
 
SPM 2013 nanti tak tahulah...pejam mata lah..dan dimulakan dengan mengucap syahadah.:)
 
Doakan wani ye:)Supaya dapat jawab exam dengan lancar dan dapat 11A+..
Sayang readers saya--"

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Dosa Berantai di FB.

 
 
Assalamualaikum

Sebaik saja buka   Facebook tadi,Wanny dapat satu mesej.Tahu tak wani dapat mesej berantai.Menyampah betul.Nak tengok?Wanny copy untuk korang tengok.Tengok ayat di bawah.


sorry kene sebarkan jgk and baca smpai habis tau.. 5:28pm Assalamualaikum . Tolong jangan delete. Mesej ini dari Ibnu Said (Juru Kunci Mekah), beliau bermimpi bertemu dgn Rasulullah s.a.w dalam mimpi itu baginda berpesan kuatkan akidah dalam ibadah krn dunia sudah goyah dan tua. Jangan tinggalkan solat. Tolong sebarkan mesej ini kpd 20 Muslim. In shaa Allah, dalam masa 10 hari, anda akan mendapat rezeki yang besar dan bila tidak disebarkan, maka anda akan menemukan kesulitan yang tiada hentinya. Demi Allah ia akan terbukti. Maaf, yg tidak bca mendapat ACCIDENT besok,, aminn ...........dan tolong baca dgn sangat teliti.seorang anak dari aceh barat, di tubuh anak itu trdpt tulisan nama Allah dan anak itupun bisa bicara dgn hewan2 apapun. Ini tanda kiamat, saya bersumpah saya akan menyebarkan ini ke 19 teman saya dlm 1 jam.. apabila saya melanggar, saya akn trkena musibah, sya akn slalu gagal dlm usaha saya, dan cita2 saya tdk akn tergapai, anda sudah bernazar...maaf ya,, saya jg korban#Sebarkan segera.


Agak agak  korang semua berapa ratus dah orang sebar benda karut ni...sememangnya kiamat itu suatu kepastian.Dia suruh kukuhkan akidah tapi mesej tu sendiri yg rosakkan akidah beratus orang islam.
Ye tak?Korang janganlah pakat sebar je ...lebih lagi bersangkut dengan akidah.Bahaya tu.

Lebih baikkorang sebarkan ilmu di FB,,dapat pahala kan?

Renungkan ye..:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani