DEYAWANNY Deyawanny.: April 2014

Monday, 14 April 2014

GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY MYLUV & ME


Seperti yang korang sedia maklum . Harini dengar citer ada result UPU keluar ..for certain courses .

Sebenarnya , wani pening-pening lalat ..haha.

Macam-macam pikir..biasalah lepasan SPM memang macamni . Harap maklumlah .

Nak pikir pasal UNIKL, IPG , KPTM, dll.....Huahua...Rasa cam nak ambik bantal bucuk kemudian tekap kat muka ..nangis puas-puas..huhu .. Wani pening.. = = '

Sorry . I'm under stressed so please dont disturb me at this time. tq . Haha . Typo tak .

Ermmm.. Takpelah..tengah-tengah stress ni kita downkan sikit dengan join GA dari kak Tengku Butang ni. Hehe.

Harini tamat .

15/4/2014 :)


 GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY MYLUV & ME

http://tengkubutang.blogspot.com/2014/04/giveaway-2nd-year-wed-anniversary-myluv.html?spref=fb









Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 9 April 2014

Surat Cinta Dari KUIN

Assalamualaikum buddies !

Nak cerita sikit buat kawan-kawan aku yg selalu tnya aku kat FB ..ang minta mana ? Dpaat apa ? Pi mana ?

haha .. 

Ok . Aku tak tahu bila lah uncle posmen ni sent surat cinta kat dalam mailbox kat umah wani ni .


Tup -tup ..Saja nak jenguk peti surat . Ada banyak surat ...Nah ambik..surat cinta kau *haha

Wani pun dengan gigih dan rakusnya mengambil semua surat dalam peti tu . Selak satu demi satu .. Tup -tup jumpa surat dari KUIN .




Apakah itu ?

Kolej Universiti Insaniah .Dekat Alor Setar , Kedah

Err ..dekat je sebab area kedah ..Haha.

Aku duk kat Bedong . Dengar nama kolej je apa pandangan anda ?? Swasta ? Govern ? Half -both ?

Haha . Ada yg kata KUIN ni swasta and so on government.

Wani ni takdelah expert sangat bab-bab uni ni .Just sekadar pengetahuan am sikit-sikit adalah ..Hehe.*honesttalking*

Setahu wani yg ada tulis KOLEJ ni swasta rite ? Tapi UniKL depan dia uni tapi half govern je.half swasta.. Tulah korang kena banyak buat research kat pakcik google ni .

Tapi  .International Islamic Collegue( IIC) . depan dia kolej tak semestinya swasta . Kalau tak silap ..dia bawah UIA gak..ENtah camna cerita boleh terpisah.Errr = = '

Ada memba wani tanya .

" Ang pi dak KUIN ? "
*pelat kedah*

Wani pun jawab macam-macamla. Antaranya ,

Tunggu dapat tawaran dari UPU dulu ..Dapat apa ..uni mana .. Tunggu tawaran matriks dulu..

Lepas drpd tu , baru pikir masak-masak balik .

Memang tak dinafikan banyak gak spekulasi* pasal KUIN ni ..Ada yg kata environment baik..Ada yg kata itu inilah..

Dear  KUIN ,, Wani sebenarnya rasa-rasa nak pi ...Huhu ..Tapi.. Hurmmm.. Banyak persoalan yang berada di minda ,banyak kata kerja dan ................................

*apedia*

#Najwalatiff#lagu#entahpape#



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 8 April 2014

HALATUJU 2 : Pilihanku di UPU

Assalamualaikum semuanya .

Ahaha.. macam yang korang tahu permohonan UPU akan tutup kedai 7 APRIL ni .Tapiiii... Cik wani ni baru je kemaskini isi upu tadi . Haha. Kedai dah nak tutp baru kalut nak pi isi itu ini . Itulah diriku. Kah kah . * err*

Buka je Web UPU kepala ni rasa pening . Serious . Ada 8 pilihan semuanya . Jadi pening nak pilih  mana . Last and not sure, wani pun sebenarnya binggung .. Ya. Lantaklah korang nak cop aku apa. Hak korang kan .

Asyik bila nak isi je . Dah tekan . Kemudian keluar 

Paparan Ralat . 

= = '

Aissshhh .. Geram pun ada . Rasa macam nak hantuk dengan tin milo je . Tak boleh . No . No . No . haha ? Nanti soraklah lappy ni ..huhui.. Naya cek *

Sabar wani . Cubaan . 

Pernah dalam kepala otak wani ni pikir .

" Aisshh .. Susah ngat aih isi UPU ni . Senang-senang takyah isi . Lantaklah nak bagi aku kos apa "

*maaf pelat kedah pekat*

Haha.. Tapi......

Wani kan sorang budak yang rajin *ecewahhh* so wani tabahkan diri isi jugak :)






Nampak tak ? Tak nampak pakai spek tambah power biar tebal 2 inci .Haha. Mostly , wani mintak kos asasi sains . First choice wani asasi sains kat UITM # haha .

Kenapa sains ? Kenapa tak engineering ke ?

Jawapannya sebab wani rasa macam minat sains although my result especially dlm subjek sains taklah cemerlang sangat. Mostly , B+ and B . Haha.

Lagi satu , bila kita ambil bidang sains . Peluang nak sambung studies atau nak keje nanti senang .

Kalau setakat ambik kos engineering *justforfamous* baik lupakan . Kan ?

For mostly , wani minat Kimia waktu SPM . Walaupun pada sebelom SPM result Kimia wani kira ngam-ngam je .. Tapi makin dekat SPM ..rasa minat pulak..study back :) Alhamdullilah , minat tu smakin dalam.

Biology ? Errr . Subjek Killer bagi org yang suka ADD MAths . Haha . Betul tak ? Rasanya hampir kesluruhannya la.

Wani tak minat pun . Bab-bab cell -cell ni .Haha. benda yg tiny-tiny ni . Haha. Dahlah berspek ni.

Tapi , yang peliknya time exam , selalu markah BIOLOGY aku ni lebih up dari KIMIA ? Herrr .

Pelik-pelik .

BI ? Haha . Setakat nak cakap tulis bolehlah . taklah sampai tahap EXPERT GABAN tu .

Sejarah ? The Most favourite subject !! Walaupun subjek ni ngantuk ..hehe..Ramai org time subjek ni dlaam kelas ..mata mesti macam nak tidurr dah.. Haha. Dah tidur pun ade .

Time subject ni la ramai student nak keluar tandas ..lepas ...skip kelas ..playing truant * haha bajetenglish*..dating sana sini ..merayau .

Ada orang kata .

" ang jadilah lawyer ..minat sejarah..bi pun ok. "
" Errrr ? Laywer ? Mu biar gebenor ? Haha.."

Lawyer  Syariah' sounds interesting for me as I learn that subject and....the most favourite subject tooo !! Hehe .

Tapi.... Errrr..

Kena hafal itu punya akta .. Sekyen . Errr ?  = = '

Satgi aku biul kang ? Pengsan .

Cikgu or pensyarah ? Sounds good .

Minat sangat... Dulu lah .. Skang ? Wani minat ngajar budak sekolah menengah .

Kenapa ? Haha . ramai yg tanya wani , " Kenapa ? "

Akan terjawab dalam entry seterusnya .


P/s : Entry ini sebebnarnya dah lama tulis .Awal April dulu tapi malas nak publish #





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani