DEYAWANNY Deyawanny.: February 2016

Wednesday, 17 February 2016

Kek Coklat Super Moist USM Penang




Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Penat minggu ni , maklumlah baru bukak semester beginilah kehidupannya di universiti .
Huhu.

Sabar . Sabar. Sabar.

Ya. Post kali ini , saya nak tekankan tentang KEK COKLAT SUPERMOIST USM PENANG.

Untuk yang berada disekitar USM Penang dan Sungai Dua , Bukit Gambir dan lain-lain boleh dapatkan dengan saya .

Hanya whatsapp 0195989573 .

Harga Sebekas RM5 sahaja .
Saiz tupperware besar RM10 sahaja.

Yg nak post boleh tapi harga lain and saiz lain sebab kita packaging untuk pos special case sikit.

Rasa ? Yamyammmm .Urmmm Sedap sangat tak terkata . Ada orang cakap even rasa dapat atasi kek coklat terkemuka di tanah air kita . Huhu. Not me okay.

Banyak testimoni POSITIF . Alhamdulillah .Harga pun sangat berbaloi. Kenyang Perut.

Yang Duduk Dalam USM , inginkan penghantaran sampai depan pintu sila contact #0195989573 khusus kepada DESASISWA RESTU,TEKUN DAN SAUJANA (RST) .

Saya berpusat di RESTU ! yeah . 


Malas cerita panjang . Ada hal mau settle. 

Mau picture pm saya di whatsapp ya because line here was too " " . 

Hehe.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tuesday, 9 February 2016

MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK

♥ Assalamualaikum ♥

"MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya, akhirnya Mega giveaway ini berjaya dilancarkan. Terima kasih kepada 21 sponsor yang sering memberi kerjasama yang baik. Dengan lafaz "Bismilah" cik akak membuka tirai "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK ".

klik banner - join
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog, Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page Facebook - Rujuk Entri SINI (syarat Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page FB hanya kepada peserta yang memiliki mana-mana akaun yang dinyatakan seperti di atas).
  • Letak link blog ini dalam senarai bloglist anda - [ Cik Akak ] [ Eyja ] & [ Pn. Wawa ] - **syarat ini wajib kepada semua peserta sepanjang tempoh Mega Giveaway ini berlangsung.
  • Buat entri bertajuk "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini
  • Giveaway berlangsung 01.02.2016 - 26.02.2016
  • Giveaway tamat 26.02.2016 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG & PENGUMUMAN PEMENANG PADA 29.02.2016.


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Giveaway nurinkhairi x SHAKLEE Collagen Powder - Menangi Penginapan Swiss Garden Resort

Giveaway nurinkhairi x SHAKLEE Collagen Powder - Menangi Penginapan Swiss Garden Resort



 
 
 
Jom Join .Klik banner untuk join ya :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 5 February 2016

Ajaib dan Mudahnya Bedak Kertas ni !

 Setelah kesekian minggu blog aku sunyi tanpa aku disisi ,maka kali ni aku nak gemparkan dengan sebuah produk ni . 

Harap buka mata luas-luas biar terbeliak. Tapi , pastikan mulut tutup rapat haha.

Ajaib dan Mudahnya Bedak Kertas ni ! 

Kemonnn. Siapa sini tak pakai bedak ? Truth -to-be-told , mostly 98% gigirls pakai bedak . Its no matter tak kira bedak apa pun .Bedak baby johnson*macam sy guna* ke bedak talcum ke bedak compact ke apa .

I know, problem timbul buat gigirls yg pakai bedak compact .Dia selalu pecah kan ? Duk bawak ke hulu hilir bedak tu terlanggar sana sini .Tup Tup ,buka handbag pecah dahh bedak uolss yang mahal tuh .Hikss hehe :) 

Yg pakai bedak johson baby macam saya pulak bermasalah dari segi saiznya. Kau tahu jelah saiz botol tu even kecik dia gemok kau tahu kan .Kembong beg gua. Kan ? 

No Worry afer this cause wani nak kenalkan satu produk bedak yang pertama di MALAYSIA ! Wahhh ? Proud kan ! 

Jom Pakai dan bertukarlah sekarang ! *bajet iklan* 

Haa. Lupa nak cakap, kadang sesetengah gigirl tak suka pakai bedak tebal tebal kan ? SUka nipis ala kadar je kan ? I mean tak suka yang jenis sekali calit putih melepak macam ali baba. ALibaba lalu pun tak ngaku .Tak kenai .Muahaha.

And ade jugak yg TAK SUKA LANGSUNG PAKAI BEDAK . yeah. I have a friends like that. Bukan nak paksa atau menyibuk . I know , for this girls, they feel 'rimas' kan bila ada something di muka depa. I know la kita semua suka natural but kadang we need a 'touch' to our face untuk memastikan ia tak kusam dan tidak mengkusamkan hari orang lain yg melihat anda. Muahaha.

*jokes* 

Seriusly, kadang nampak pucat nampak berminyak muka korang yang tak pakai bedak @ setara dengannya. Lebih lagi time panaih panaih bawah matahari atau lepas berpeluh. Ya Allah, muka hantu kak limah balik kampung .
*jgn shentapp* Hehe.

Well,dulu pun wani macamtu .Then upgrade pakai bedak baby johson yg dlm botol tu . Haha.
Nampak kemas tau bila korang pakai bedak . Nampak tenang la sikit org nak pandang muka korang.Haha.

And i think this product can help you guyss ! 

BEDAK KERTAS .





Yuhuuu tiada alasan compact powder pecah lepas ni 󾭞 .
Beli mahal mahal lepas jatuh sekali tak boleh pakai da 󾌺
.
Yang sayang kan duit pula gagah mengutip sisa2 yang tinggal untuk pakai 󾌾
.
Dengan #bedakkertasajaib anda tak perlu risau semua tu sebab apa?󾍁
.
✔feel macam pakai bedak yang ada foundation 󾆗
✔ringan senang masuk poket je 󾍇
✔mengawal minyak berlebihan󾍔
✔anti caking atau tidak bercapuk
✔wudhu friendly 😇
✔boleh bawa pergi sekolah cikgu x rampas 󾔛
✔boleh share dengan kawan x geli da nak share sponge bagai 󾌾

Rasai perbezaan selepas menggunakan #bedakkertasajaib 󾍔
.
.
BEDAK KERTAS AJAIB® 󾆗
"Innovative yet practical"
.
PERTAMA di Malaysia! 󾔯󾔯󾔯
.
Tampil minimalis dan semulajadi dengan #bedakkertasajaib yang mempunyai fungsi #2in1 .
ANDA TIDAK PERLU LAGI... 󾍑
.
❌menggunakan oil film yang menyerap minyak tetapi menanggalkan bedak dan mengakibatkan wajah kelihatan bertompok
❌menggunakan compact powder dikhalayak ramai untuk #makeup #touchup
.
KELEBIHAN
✔2 in 1 (bedak+oil film)
✔Memberi effect foundation
✔Muka bebas minyak
✔Tidak menyumbat pori wajah
✔Sesuai untuk makeup touch up
✔Kecil dan mudah dibawa
✔Mudah di pakai
✔Mudah dicuci (wuduk friendly)
✔Sanitasi terjamin (disposable)
✔Natural (sesuai semua tona kulit)
.
CARA PAKAI: Pastikan peluh dilap terlebih dahulu
.
Satu pek mengandungi 50 sheet
.
SUMBER bedak: kaolin (mineral semulajadi) .
Hubungi 0142490047 󾔦 untuk order


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani