DEYAWANNY Deyawanny.: August 2016

Thursday, 18 August 2016

PANDUAN MEMBEI RUMAH UNTUK PELABURAN LUMAYAN

Anda ada impian beli rumah sebagai aset bisnes?

 

6 Cara bagaimana anda boleh kenal pasti rumah yang patut anda beli bermula tahun depan untuk pelaburan.
PANDUAN MEMBEI RUMAH UNTUK PELABURAN LUMAYAN

Permainan membeli rumah bagi tujuan pelaburan langsung tak sama dengan membeli rumah untuk duduk sendiri.

Kita mesti tahu bagaimana untuk membeli rumah yang boleh memberikan pulangan yang tinggi bagi setiap wang pelaburan yang dikeluarkan.

Antara input yang berbaloi kita pelajari adalah daripada Tuan Saufi Karim. Beliau menggariskan 6 cara untuk tahu samada rumah yang kita nak beli itu berbaloi atau tidak untuk dijadikan sebagai aset pelaburan.


1) Kemudahan membeli barang keperluan.

Penting untuk kawasan sekitar perumahan itu mempunyai pusat beli belah. 

Apabila kawasan rumah yang kita beli itu berdekatan dengan pusat beli belah seperti Tesco, Jusco dan sebagainya, nilai rumah kita bukan saja berpotensi untuk naik dengan kadar yang cepat 
berbanding biasa.
Malah, kita juga boleh naikkan harga sewa?

Kenapa?

Kerana ia memudahkan penduduk di kawasan rumah itu membeli barang keperluan tanpa perlu bersusah payah.

2) Lebuhraya untuk individu yang bekerja.

Lebuh raya yang ada di sekeliling kawasan perumahan juga dapat membantu menaikkan nilai rumah pelaburan yang kita beli.

Khususnya bagi penyewa yang bekerja dan menggunakan lebuh raya untuk pergi ke destinasi tempat kerja.
 
 
 

3) Antara lubuk emas penyewa dan kenaikan hartanah di Malaysia.

Pernah pergi melawat mana-mana kawasan kolej atau universiti?

Perasaan atau tidak, kawasan pusat pengajian tinggi seperti ini biasanya mempunyai masalah tidak cukup rumah sewa.

Khususnya apabila muncul musim kemasukan pelajar-pelajar.
 
 

4) Menggunakan radius 30 kilometer dari kawasan perumahan.

Kata Saufi Karim,

“Teknik ini boleh dipakai sekiranya kita mahu cari rumah pelaburan di sekitar bandar besar seperti Kuala Lumpur.”

Guna formula radius 30km hingga 40km dari kawasan perumahan kita.

Ini kerana ia adalah radius yang baik untuk pelabur hartanah. Jarak ini tidak terlalu jauh sangat untuk penyewa atau pembeli menggunakan pengangkutan seperti kereta atau motor.
 

5) Untuk anda yang mahu penyewa majoriti Melayu.

Jika kita mahu melabur di kawasan yang mempunyai majoriti penduduk berbangsa Melayu (Islam), golongan seperti ini gemar untuk beli atau sewa di rumah yang berhampiran dengan:

1) Sekolah.

2) Masjid.

3) Surau.

4) Taman permainan.

Untuk poin yang pertama iaitu sekolah, ia dapat menjimatkan masa, tenaga dan duit minyak kenderaan untuk menghantar anak mereka ke sekolah.
  



6) Kawasan yang mempunyai nilai kenaikan hartanah yang mengejutkan dalam tempoh kurang 10 tahun.

Membeli hartanah di kawasan pengangkutan awam seperti LRT atau MRT adalah satu daripada strategi membeli rumah untuk aset pelaburan yang paling berkesan di Malaysia.

Menurut Saufi Karim, kita boleh bandingkan harga hartanah berdekatan LRT pada tahun 2008 / 2009 sehingga tahun 2016. Kenaikannya agak mengejutkan.

 SHARE jika anda rasa info di page ni bermanfaat untuk lelaki anda, adik anda ,rakan anda..Mungkin ada anatara mereka yg merancang untuk berbuat demikian.

LIKE PAGE NSBI GLOBAL ENTERPRISE UNTUK TIPS AKAN DATANG .

KOMENT SIKIT KALAU DAH BACA .


 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 14 August 2016

REVIEW PRODUK EPHYRA

Assalam korang .

Harini wani nak REVIEW satu produk kecantikkan ni. 
AL maklumla sapa tak suka cantik kan ? Baru la hubby tak lepas pandang .Hehe.

Kita punya SELF CONFIDENCE pun UP.

Malas cakap panjang lebar.

PRODUK ni memang semua orang kenal ( ade lg tak kenal ?)

 
 
Tengok DIana Rafar Pun Pakai uols !
 
 
 
 
Elfira Loy pun melaram dengan EPHYRA !
 
Mesti ada yang tertanya tanya untuk apa eh produk ni ? Produk ni ada banyak jenis..sabun ada,,krim muka ada, serum pun ade.
 
 
 
 
Yang lelaki jangan segan silu PM cheq kalau nak beli sebab lelaki pun boleh pakai nah .Jangan terkejut .
PALING BEST PRODUK NI ORGANIK . TAKDE BAHAN KIMIA BERBAHAYA.
 
 
 
 
 
 
 
KALAU NAK ORDER SERUM KE CREAM SNOW KE LEH JE PM SY .
 
UNTUK SABUN SHAJA RM39 .
POS SEM TAMBAH RM7 .
 
Beli lebih dari satu ITEM ?? Kita bagi LESS LAGI TAUU !
Khas untuk follower blog ni.
 
WhatsApp nah 011-14405769.
 
 
 
psttt .
WANI DAPAT ADUAN !!!!!
 
 
MEREKA KATA SABUN EPHYRA NI TAK SAMA MACAM SABUN SEBELUM NI YG ADE KAT PASARAN !! 
Sabun ni tak terasa lendirnya bila diguna lama dalam bekas.Tak mudah habis.
 
HEBATT !!
Sapa kata tak syokkk??
Bohong sangat tu !!
 
Try dululah baru cakap.Haha.
 
Testimoni ada .Boleh wssp lagi sy 011-14405769

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 11 August 2016

REVIEW AL-QURAAN QALAM DIGITAL ONLINE MURAH !

Assalamualaikum Semua.

Cepat je masa berlalu sekarang kan ? Biasalah hujung duniaa kan ?
Huhukks.

Harini wani nak review satu produk ni .
Lebih tepat satu alat yang mampu membantu kita dalam mengumpul saham paling bernilai dan tidak ternilai. 
SAHAM AKHIRAT .

[ SEDOPNYA SUARA ABE IMAM TUU . TERPIKAT CHEQ NAK IKUT DIA]

Haaa ? Suara siapa? Che Abam kat ruang tamu tu dah jeling-jeling dah tu. Haa..suara abang imam-imam kat PEN DIGITAL dalam SET MY QALAM ni laah .
Ada 7 imam-imam besar ARAB and KUWAIT. 
Memang lunak merdu suara depa alunkan alunan bait-bait qalam Allah nii . 
Yg tak reti baca sekalipun mesti lama-lama akan terikut jugak sebab sedap . 
Dia macam lagu -lagulah .Bila sedap sahaja penyanyi dia ,cepat je kita hafal lirik dia walaupun taktahu apa dia cakap. Haaa.
Samalah macam Qalam ni .
Dengan PEN DIGITAL+QALAM +FREE GIFT YG LAIN+BUKU2 PANDUAN 
In shaa Allah , anda pasti boleh berjaya MENGAJI !

Set ni bukan sahaja orang dewasa boleh ,kanak-kanak pun boleh tauu .Depa ckup suka lagilah quraan macam ni. Silap-silap jadi tahfiz terus sebab dah jatuh cinta dengan qalam Allah ni. 
Alhamdulillah.
Ibu-ibu Bapa-Bapa yang agak jahil bab bab ngaji jgn rasa DOWN . Jgn RASA ANDA SUDAH TERLAMBAT .
Selagi nyawa tak ditarik , selagi MATAHARI BELUM TERBIT SEBELAH BARAT ,
Tiada ALASAN untukmu putus ASA.

Teknologi dah canggih gunakan . Jgn kedekut and berkira dgn benda yang macam ni.
Kalau niat baik , in shaa Allah ,berganda rezeki kita di kemudian hari.

Iphone harga ratus-ratus,ribu riban boleh je beli . Takde rasa papeun kan ?

Itulah NIKMAT DUNIA yang SEMENTARA .

Okeylah MALAS NAK BEBEL.

Mesti ada sini yang tertanya macamana SET MY QALAM DIGITAL NI MAMPU BANTU SY ??

Okey.Pen DIgital yg dapat tu korang just halakan kat QALAM yg ada dalam kotak tu . 
Nanti PEN tu akan keluarkaan bunyi macamana yg patut disebut kat AYAT tu .
Ada 7 pilihan imam jenis bacaan pilih ikut kesesuaian. 
Nak tahu maksud ayat ??

Haa.Takyah risau.Takyah juling juling mata jenguk bawah tepi kiri kanan nak cari maksud untuk satu patah perkataan ke apa.
Just halakan je pen tu kat QALAM tu , nnti dia akan keluarkan MAKSUD AYAT tu .
In Bahasa Malaysia Or ENglish okayy.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuh8ZEcwMzSR4NRMU3svmV2J3oY80fiVV-4mE0TPN3tNrtx8NSlw
SO COOL KAN??

Harga Asal RM320  . Murahh kann ??
kalau ada yg rasa mahal dengan kelebihan yg ada pd set ni ,memang dia kena check balik hati dia.

Tapi ,takpa demi hangpa semua.

Cheq offer khas kepada 30 ORG PERTAMA .

Mai beli pada harga diskaun !!


BERAPA DISKAUN MYQALAM DIGITAL ni??
HARGA OFFER GILA RM199 SAHAJA !
FREE POSTAGE SEM>
SS ADD RM11.


Nak lagi KELEBIHAN ? TESTIMONI ? NAK TAHU FREE GIFT APA LG DPT DLM SET NI??
WSSP CHEQ NAH 

011-14405769
0195989573

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani