DEYAWANNY Deyawanny.: January 2016

Thursday, 28 January 2016

Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink

klik untuk join
Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink | Bersempena Tahun Baru 2016 dan Hari Lahir Cik EN pada 16 Januari nanti, cik en berbesar hati untuk mengadakan Give Away Bernilai RM500 by Nurfuzie & Mamalink yang akan berlangsung pada 4 Januari 2016 sehingga 31 Januari 2016. Hanya perlu mengikuti syarat syarat dibawah dan korang berpeluang menjadi salah seorang pemenang daripada 27 pemenang untuk merebut hadiah hadiah bernilai RM535.

Follow Blog Di bawah

Follow Page

Instagram

Bloglist

Hadiah? Mesti terlepas pandang ini, Cik en dah keluarkan awal ye. Boleh rujuk di bawah ini
Senarai Hadiah Hebat
Dah submit entry? Boleh rujuk di bawah ini pula
Senarai Peserta Hebat

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih| Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016. Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !!

Harga : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz

Still in mood cuti hoorayyy ! Baru lepas balik pergi cemacs semalam . 

Penat gila tracking kat cemacs tu .Huhu.Sunburn muka i *gediks*

Okeylah . Wani nak try nasib kat sini / Lama tak melibatkan diri dalam giveaway ni :) 





Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.

Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).


Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)

Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:

Syarat-syarat:

1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)

3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.

Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe

Hadiah yang bakal di menangi

Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA

Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org

Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016.

**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.

With Love
Papaglamz

-seikian-






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 8 January 2016

Question Tag .

Assalamualaikum.

Exam dah habis. Aku dah mereput kat USM tu beberapa hari sebelum mengambil keputusan untuk pulang . Rindu masakan mak dah ni. Sini makan ayam je kejonya. Gemuk gedebab ni.

So , i was look around in my blog Then ,ade sorang adek ni tag ku dalam postnya. So , aku pun dah lama tak ditag-tag kan . So ok. FIne. Quite interesting :)

Sebab aku suka bertanya dan menjawab soalan (kalau org tanya).Muehe.

Apakah impian anda yang PALING anda nak?
 
-Aku harap aku jadi sesorang yg bermanfaat untuk org lain . Ceh .Mcm cliche je kann ? Haha. Betul la. Ok more spesifik, aku dah aimmed enough that once aku graduate dari bumi USM ni .Aku mampu untuk buka bisnes sendiri.*open table* haha . Well-to-be said , bukan untuk sombong.Bukan untuk berlagak. Mmg sebelum ni aku ade berbisnes .But it was in small scale. Kecik-kecik je. And what i mean is, i wanna improve it. Nak ade kedai sendiri.I want it to be an official bussiness. Yeah.As u know kan , kegawatan ekonomi . Aku pun takde nak expect so much that i m going to get employed by others but if not ,at least i can survive kan ? so if kerajaan panggil i pun i terima in shaa Allah .*bajet je aku ni*
One more thing is, aku suka jadi cikgu .Cikgu sekolah menengah. 
" Gila ko ! Tak ke pusing kepala ko nih nnt nk layan karenah depa tu ?"
" Orang jadi cikgu sekolah rendah le , sng ..budak innocent :) "
 
Deh . Macam-macam . Ade betul juga .Tapi ade betul jugak kenapa aku prefer sek.mngh .Nak tahu kena pm aku le . Kena buat entry lain.Haha. Kalau sekolah rendah go thru IPG kan . Aku pernah dapat offer tu but i reject it .Bukan sebab aku bajet . Haha.
 Tak dpt jadi cikgu sek mengah pun, jadi lecturer pun okaylah .Hurm.
 
 
15 tahun kemudian, agak-agaknya macam mana keadaan anda, ya?
 
 
-Wahh .Soklan adik ni sungguh cepumas. I loikeee it ! 
Aku sekarang 19.Belum cukop 20 lagi okey.Bulan lima ni baru genap.Haha. 19+15=34 tahun.
Macam tua je tengok angka tu.Muehe.Keadaan aku time tu dah berkahwin dengan sorang lelaki yg tidaklah sehensem mana dan tidaklah sampai takde rupa.Cukup manis mata memandang gitu. Anak for sure aku taktau nak estimate tapi mesti adalah . In shaa Allah .. Ameeen. And time tu, aku mesti dah expandkan lagi business aku no matter what and how is it gonna happen. And i hanya layan suami and anak kat rumah . Everything regarding businness ade org yg uruskan .I settle benda yg penting and jenguk sekali sekala. 
About family , opkos . in that such age, aku dah bawa makabah aku ke tempat yg dimuliakan umat islam . Makkah . Yeah . If possible, i wanna bring them keliling the world. Yeah.Dalam islam pun digalakkkan kita bermusafir, melihat tempat tempat lain. Such a good thing !
For sure, at that age, i can help single mother or others in need thru my bussiness. In Shaa Allah . 
 
 
 

- Buku ataupun cerita yang membawa seribu satu makna dalam hidup anda.
 
Buku ape eh . Blurred. Aku dah lama tak menghadam buku umum. Asyik duk telan buku Ekologi,Biodiversity,OrganicChem dan yang berkaitan course aku , sampai tak sempat nak hadam buku umum. For sure adik, akk ni jenis minat buku motivasi yeahhh ! Huhu! And seram for sure dari Fixi. Novel cinta pun bolehla but lately, mood cinta ni tarakk ma . baca novel tak masuk hati.Haha.
Take time to adapt . 
But aku adalah satu kisah,cerita,perkongsian . Tentang sahabat aku ni .Khalidah . Yeahh .Khalidah, if you are reading this story . I wanna say that im so lucky having you as my friends.Indeed. True Friends. Sentiasa mengutamakan sahabatnya berbanding diri dia. We were friends during Form 4 till now we're still contact each other huhu.Even kau dekat Mesir sana.Aku sahaja yg terdampar di bumi USM ni . Hebat mu ! Bangga den ! 
Aku masuk univ . ni nak habaq mai .Aku tak jumpa lagi kawan macam kau .
Maybe, soon . They dont care about their friends so much as you .  Kadang macam annoyed . Tapi ,its okey . Sebab aku paham .Manusia is imperfect . 
And diorang pun walaupun sesetengah part of them annoy, but they do make my life become colourful as rainbow .Perghh.Hihi.

Kawan-kawan aku jangan mareh . Kauorang tetap de best sebab asyik bash aku * :3 * Aku dah bese asyik di bash . Haha.
I loikeee it :)

Nk habaq mai . Hargailah sahabat sejati anda ! Bukan semua kawan adalah sahabat .Dan bukan semua shabat adaalah sejati . 

* ayat baru aku reka*


Ha .Lagi satu baru teringat . Peristiwa 'GILA' ni . Masa kat matriks la.P.Pinang. I beli makanan kat kafe . Then , bayar kat akk kat kaunter tu .Then dia senyum.Aku pun senyumla semanis gula. Then akak tu cakap .
" Adik ade kemba ke "
 Dalam hati , i was just . Eh apelah kak ni. Bila masa mak aku beranak kembar . I was the only one daughter . 
" Takde kak .Kenapa kak" 
"Muka adik macam hat penyanyi men gitar tu ..Ape tuh .Hat nyanyi lagi cinta muka buku tu . "
" Ohh .Najwa latippp ke " 
 AKak tu mengiyakan . Aku pun be like a 'terkejut biawak'
" Nama adik apa .. nana? Najmi ? Najah ? "
AKu pun kata dlm hati . Erm. #redha jelah .

" Akak ni .mrepek jelah . Saya lagi comel kot ..Nama sy sharwani.Panggil Wani.. "
Haha. Then sembang sikit sikit pastu aku blahh . 
Then . Mmber praktikum aku pernah juga usya ku pelik waktu time orientasi.Sambil bisik kat kawan dia . Aku mcm detect dia ckp psl muka aku .Pastu dia sruh mmber dia tgok muka aku . Aku pun alihkan muka ke mana sahaja asalakan bukan ke arah depa. Aku macam tak puas hati je.Mcmnk lempang pun ade .Nasib laki .Aihh .AKu tak sukala duk pandang-pandang .rimas beb .

Mesti ada yg kata aku perasaan kan ? But its true.  But part muka iras najwa tu i cant help. Bcause every people look by different side, Yeah ?  Now, muka aku pun dah berubah dah . Sebab muka aku tak sama from year to year .Donnnow why .Kalau kau tgok IC masa darjah 6 , Ya Allah , Bambamm gilerr .Member pun tak pcaya tu aku .Pipi PAU gilaaa. Sekrang pipi pau dah hilang .Taktau mana pi . 
" My Cheeks Pau , come to mama"
 
Haha.
*repek*


- Alat muzik apa yang anda harap anda dapat mainkan?
 
Aku harap dapat main guitar . Sebabnya , benda tu murah je and if know the techniques it will be like oh such easy !  . Compared kalau nk piano . Mahal beb.  Aku tarak mampu .Sobs .SObs





- Apakah / Siapakah yang memberi anda inspirasi untuk terus berblogging?


Jawapannya adalah DIRI aku sendiri . Yeah . Sebab none of my family have this .Member pun ade dlm 0.1 % je ade blog .Tu pun depa cakap. Tak ingat password.So consider .0.0% jelah .
Aku berblogging sebab aku suka menulis. Perhatian ! Suka menulis bukan membebel yeah ! If its true pun, bukan nya bebel kosong .Ko try tanya kawan aku .AKu beebel kat depa pun ade reason okey.Keraihh kepala sangat sapa suruh .
Aku berblog sbb aku nk menulis dan aku nak orang tahu apa yg aku cuba nak sampaikan . Maybe thy can take an advantage from it .Who knows, thru my previous experiance kan ? Walaupun , aku tak layak . Haha.
 
Masih bertatih dalam dunia ni.
 
- Genre(s) kegemaran anda? (tak kisahlah buku atau filem)
 
 
Horror+Love .Ni best .
Action+Love . Pun best macam DIlwale. Haha .Besstttt ! Superbb .
True Horror .
 
- Ceritakan pengalaman yang membanggakan diri anda. 
 
Erm. ENtahla nk ckp .Aku pun taktau yg mana yg membanggakan diri aku .Nk mula dari mana taktau :) Huh,
Susah sikit soklan ni . *cungkil rahsia *
 Ok. Takdelah menggembirakan diri aku sgt pun .Tapi lebih kepada parents aku. 
 
I get scholarship from government . MyBrainSc for degree  . Yeah .Aku paham nak masuk degree memerlukan dana duit yg sangat banyak.Sesak nafas. Huh.Org keja nmpk kita yg dpt scholar ni hidup senang , mewah happy go lucky . Tapi kau org tau tak . Aku risau jugak once i got this scholar. Risau sebab syarat dia aku kena lepas 3.00 each sem. I was just like . " Erm..." . Kau kata senang ??? Yeah .Kau ingat ni zaman matriks . Bolehla nk scor above 3.5 . Ni uni Life .Kau tak rasa kau takkan tahu . Bagaimana kehidupan yg tersepit disni macam cicak tersepit di celah pintu .* Peribahasa rekaan* 
Tambah lg kalau Science Core  . Pergh . Best mmg best . Tp .. Erm entahla . AKu pun baru lepas exam .FIrst time, exam di USM ni.Maklumla first year student . Result keluar bulan 2 . Aku pun redha jelah . Certain paper buat aku mcm nak tumbuk dalam lesung batu macam tumbuk sambal belacan. Huh.
 
 
 Alhamdulillah, dgn dpt scholar tu  .  Dapat ringankan beban makpak ,,I m still remember my mom face when i told them that i dapat scholar tu . Hati aku tersenyum gilaa tgok senyuman mak aku .. And Diorang pun then takde nk keluarkan duit byr untuk bil univ ,Semua guna duit scholar tu . RIngan sikit beban diorg . AKu paham yg tak dpt scholar ..ambik ptptn , I could imagine their life is when it is end of semester.Because ive loook at here. But , korang yg dapat ke takdapat ke scholar,ambik ke tak ambik ke ptptn, tak kirlah apapun . KORANG TAKLEH BERGANTUNG PADA SATU LUBANG IN  SEDANGKAN BANYAK LUBANG DLM HIDUP KORG YG OUT ! 
Yeah .  I sendiri pun dh berganjak dari takuk yg lama . I men-cawangkan beberapa llubang IN dalam hidup i okeyh . And i nak mmber i pun macamtu . 
Yeah .Kita mmg susah .Tapi sampai bila mau susah . Yeah kau susah .
Hujung semester makan meggi .Kdg ikat perut makan gula-gula je . Ok. Boleh je kawan kau tolong lanje makan or bg pinjam duit . Tapi the question is , till when beb ? Takkan setiap kali hjung sem , kau buat muka sedih then mmber bg duit . Mmg kau tak minta .Tapi . ENtahlah ,AKu pun taktau nk explen that feeling.
 
Nak suggestion boleh request dari aku . 
 
 
Adakah anda ada trauma / fobia kepada apa-apa? Bolehlah kongsikan dengan kami.  
 
 
Adik ni macam tau-tau je hakak kau ni baru beberapa minggu yg lalu hadapi satu peristiwa . Haha.. APekah ?? Btw, haritu aku ade buat entry pasal peristiwa 'gelap' ni . For now, aku tak sepobia sgt .Tapi its really hard for me to forget all those thing.That moment .
Tengok link ni .
  
 
http://deyawanny.blogspot.my/2015/12/kem-kepimpinan-mpdr.html
 
Hope enjoy it ! 
 
 
 
Maafla adik , hakak kau ni ter-excited tulis sampai berjela . Kan hakak kau ni suka menulis . Hehe . I mean , bertyping . Hehe. 
 
Harap bermanfaat dan menjawab soalan . Feel free kalau nak tanya :)   

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani