DEYAWANNY Deyawanny.: 2012

Sunday, 30 December 2012

Vector Kak Lyssa Faizureen By Deyawanny [HOT]




Assalamualaikum. Tetibe hari ni rasa gatal tangan ni setelah berbulan tangan ini mendiamkan diri:).Khuikks !


Kali ni wani dapat idea nak buat vector untuk Kak Lyssa:)

Tak tahulah klau hodoh !*memang vector wani buat ni hodoh pun*

Maaf ye Kak Lyssa:):) Maaf juga dipinta kerana telah menculik gambar Kak Lyssa:) kat Mr.Google.Kalau nak marah marah kat Mr. Google..hee;D

Sebabnya Kak Lyssa:) telah banyak bantu blog wani masa first time bergelar blogger sewaktu 2011 dulu sehinggalah wani mampu berdiri atas kaki sendiri:)

Terima kasih ye ! 

Siapa yang tak kenal Blogger hot ! Femes ! Retiss ! Comel !

Dialah Kak Lyssa:)

ecece*seyes okey !

Apapun,hope vector ini tidak mengundang marah mana-mana pihak.

Wani cuma sekadar melempiaskan gian nak vectoring..Al-maklumlah next year bizi sebab wani kan candidate SPM 2013 ! Pray for my success ye !

Oh ye ! Dulu, memang tak caya je bila tengok muka kak lyssa kat ruangan follower wani..Memang tak sangkalah Kak Lyssa jenguk blog eden..Tak silap wani masa taun lepas kot !

Rasa macam nak printscreen and print out atas paper..then letak dalam frame..hehe.

Sekali lagi thanks Kak Lyssa:) comel ! Seriously ! Tutorial Kak Lyssa banyak membantu !

Apapun,mari check it out !


         
      
 



 Amacam? Ada Gaya tak? Maaflah bagi pic no 2,wani test2 dulu..hee:)

Wani tahu wani pun bukannya terer macam Apit tuyh !Hurmmmss..

Okelah..bubye ! Esok dah nak pulang ke asrama.Mulakan pengembaraan sebagai candidate SPM

p/s: Kasi rate dan komen sikit ! Thanks ! Tekan butang LIKE kalau suka !


------------------> TERJAH KE BLOG KAK LYSSA FAIZUREEN<-------------------------


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Hyper Contest:Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com



Assalamualaikum:)

Wajib jawab ! Tak jawab berdose !!

Orait ! Sebenarnya dah lama dah wani usya blogger otai ni ! Tak pernah lagi siasat pasal blogger ni..Jadi hari ni wani nak joinlah segmen dia ! 



Pastu tetiba terdetik hati wani nak tahu siapakah gerangan blogger ini..Ternyata beliau adalah blogger Kedah,ye tak?

Mari kita kasi bio dia.

Biodata Mks Syahir
Nama :: Mohd Khairil Syahir Bin Khairul Azhari

Nama Blogger :: MK Syahir

Umur :: 42 nak masuk 52 tahun 2012

Tempat tinggal :: Forever, Kedah Darul Peace

Cita-cita :: Membina Masjid tertinggi dan terbesar di dunia

Hobi :: Lipat kain pelikat dan boxer..kadang-kadang lipat orang

Mula berblog :: 13 Mac 2012

Mula Berdomain :: 27 Ogos 2012

Moto :: sayngilah moto anda selagi moto anda masih ada..

Enty Pilihan :: Saya tegur sebab saya sayang awak, Cerpen Meon, Cerpen 3 Suku, Review 3 Suku


Itulah serba sedikit mengenai Mks Syahir ! Maknanya we are from same state ! huahuaha! Baru tahu !

Tumpang bangga lah*kasi tumpang ye* sebab blogger kedah ni berjaya membina ribuan follower sedangkan beliau baru saje berbelogs 13 Mac 2012..Cayalah !

Sekarang mari kita tengoksyaratnya.

Syarat Penyertaan
1. Mestilah follower blog ni

2. Buat 1 entry bertajuk "Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com" tak kisah lah entry korang nak buat panjang mana pon

3. Dalam entry tu korang hendaklah memberikan pendapat, kritikan, pujian, kutukan, dan apa-apa saja seumpama dengannya dengan penuh ikhlas mengenai blog aku nih tak kira lah dari segi penulisan entry blog, template, widget-widget, susunan, link blog atau sebagainya [bebas]..ni kira macam review blog lah..lontarkan pendapat anda mengenai blog aku dengan ikhlas dan membina serta kreatif..

4. Copy BANNER atas tu dan make sure korang LINK kan ke ENTRY ini!!

5. Tekan g+1 para sponsor di bawah ni [kalau dah warna merah tu kira korang dah tekan la]



Sekarang tinggal nak kritik,pujian and bla...bla.....

kita kasi PUJIAN dulu okeyh?

PUJIAN
Belogs Mks Syahir ni memang cun ! Memang meletops ! Bkan nak godek okey ! Seyes , memang menawan..Gaya Penulisan yang sangat kemas dan menarik,Then, beliau jugak menggunakan bahasa yang bukan singkatan lah..Beliau tak mainlah guna ayat pasar macam kita ex. mcm mna nak gi.

Belian cuma ringkaskan ayat je..Eh? Sama ke?Taklah ! Singkatan macam wani bg example tadi.Kalau ringkaskan macam ni.Korang kena lah banner tu.

Belogs Mks Syahir pun ringan je loading *depends on broadband hehe.

Emm..lagi?? Adui...kerings otaks eden ! haha *ayat apa ni?

Apapun-->Blog  Mks Syahir terbaiklah !-bak kata boboiboy


Kritikan

1.Warna dia. Bila wani masuk je blog beliau terus mata gelap.Hee:) Cantik memang cantik but kurang meransang pembelajaran minda para bloggers:) 

2.Gadget di sidebar. Gadget di sidebar terlalu banyak sehingga melebihi paras entry.

3.Banner Blog. Banner blog yang kurang menarik tertarik ko memang da bombs!.Banner yg menarik dapat membuatkan hati para bloggers rasa macam nak culik banner blog Mks Syahir.

4. Banyakkanbuat segmen or contest ye:) Sebab wani akan join ! Hehe !:)



Saranan yang tak seberapa

1.Pelbagaikan warna di blog anda.Mungkin anda boleh mix kaler like purple+kelabu,maybe?.Dapat meransang  minda blogger ! Barulah lip lap !

2.Kurangkan gadget yang tak perlu di sidebar anda.Yang mana tak perlu tu just lempar jauh-jauh !* bajet kejam.

3.Banner blog boleh buat bagi meletops sikit ! Barulah ramai nak curi kan? Kasi special sikit !

4.Haha..yg segmen/contest tu gurau je.*tambahan je 

Senarai Hadiah Gila !
- Semua peserta akan dimasukkan ke dalam bloglist special di mksyahir.com

- Tempat Pertama - Wang Tunai RM 150

- Tempat Kedua - Wang Tunai RM 100

- Tempat Ketiga - Wang Tunai RM 50

- Tempat Keempat - Wang Tunai RM 30

- Tempat Kelima - Wang Tunai RM 20

- Tempat Keenam Hingga Kesepuluh - Wang Tunai RM 10

- Top Referrer 1 - Wang Tunai RM 50

- Top Referrer 2 - Wang Tunai RM 30

- Top Referrer 3 -  Wang Tunai RM 20

- Jumlah Hadiah - RM 500 Tunai

- Hadiah boleh ditukar kepada TOPUP Maxis, Celcom Atau Digi

Amacam?lumayan kan?semua peserta yang join dah konfem dapat hadiah :)

Okey ! Done ! Syarat lain semua dah dipatuhi hamba.

Yang mana mahu join kasi keliks ye !


"Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com" ini telah disponsor oleh blogger-blogger awesome broframestone.comhyebro.combabyaimacomel.blogspot.commizruha.comarjunapopkorn.blogspot.comzestpurple.blogspot.comfuh.mywww.yanty.mybelognanabyte.blogspot.comdenaihati.comkhaiartzfar.blogspot.comciktom.comphat.myqueachmad.com dan di adili oleh benashaari.com dan mksyahir.com

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 29 December 2012

Zyraoxx's Blogbuster



 Assalamualaikum.

Harini mungkin last time wani online blogger:)

Sebab apa? Aduii,,sekolah dah nak buka lah cik adeks !

Tambahan pula,wani kena mai awal sikit sekolah sebab nak handle program bebudak form 1 nanti time orientasi lorh !

Kalau diikutkan memang malas tapi, nak buat macamana waniada tanggungjawab sebagai PRS* pembimbing rakan sebaya:) Btw, i'm the candidate SPM 2013 !

ecece** bajet syok !  Haha..

Okey,back to the topic,today i'm going to join this awesome segmen:)

Dengar kata2blogger di Malaya ni, katanya, segmen pertma yang Zyrra buat dapat trafik tinggi ! Tahniah !

Macamana wani boleh terlepas kan? Sengal betul lah ! Tapi takpe today wani tak akan bertolak ansur*dengan rakusnya* wani akan join segmen ni.


(http://i.imgur.com/Jx1bM.png)
  --->kalau <-------nak join kelik je



maklumlah deyawanny ni hanya blog picisan*bajet airmata

Jadi harapan tu sangatlah tinggi agar tuan tanah,Zyrra dapat memberikan komitmen dan kerjasama kepada hamba*dengan rendah hatinya*

Hope sangat follower naik ++.trafik naik++ semua naik ! Aik? Berat pun naik? Hehehe:)


Mari kita tengok apakata Kak Zyrra kita.


Like page-sudah
Follow-sudah:)


Cara-cara nak join

1. Buat satu entri bertajuk "Zyraoxx's Blogbuster" tajuk laen gua maleh layan, hekhek
2. Lekat sticker gua kat atas tu. (http://i.imgur.com/Jx1bM.png)
3. Letak link entri ke komeng post ni
4. Follow dan like page gua satu keperluan, bagi memastikan gua tak keseorangan, sadis tak ayat gua :p
 
 
 
Nota jari manis-->Lepas ni takde bunyi cengkerik dah:P

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

GiveawayAwal Tahun VS Akhir Tahun




  
Tekan banner pinkish tukalau rasa nak menang !


Syarat simple

  • WAJIB berwarga negara Malaysia,beralamat di Malaysia,mempunyai akaun blog dan facebook 
  • FOLLOW blog Nurul
  • WAJIB membuat entry
  • WAJIB follow blog sponser
Greennnpanda Craft | Aiman Aziz | Izzah Ismail | Hafizzy Aziz | Fatin Najwa | Fatimah Azzarah | Ridoma | Jaja Sutera | Sayur Lemak | Aida Syafiqa | Wany Bueno | Ila Marshmello
  • WAJIB like fanpage sponser dan fanpage Nurul

  • WAJIB klik link yang disediakan dan join group yang diberikan
Klik | Blogger Malaya | Klik | Klik | Klik
  • SUNAT follow twitter bagi yang ada
Jaja Sutera | Aida Syafiqa | Wany Bueno
  • TINGGAL link entry anda di kotak komen entry giveaway
  • LETAK banner di blog / sidebar dan linkkan ke entry ini 
  • TIDAK akan tamat jika kurang penyertaan
TAMAT pada 31 Januari 2013 atau mungkin tamat selepas mencukupi 300 peserta.(bergantung pada penyertaan)

Senarai Hadiah
  • Blogger terbaik !!
Kain Telekung (1 pemenang) * Di nilai untuk keseluruhan blog
  •   Top reffrel 
Kain Telekung (1 pemenang)
  • Special winner
Jubah -Berdasarkan cabutan bertuah (1 pemenang)
  • Entry terbaik
Topup RM 5 Celcom (1 pemenang)
Topup RM 5 (1 pemenang)
  • 10 Peserta Akhir
Review Blog (10 pemenang)
  • Random winner (Cabutan bertuah daripada ahli keluarga)
Review blog (2 pemenang)
Ebook 1001 resepi (20 pemenang)
Accessories (3 pemenang)
Voucher RM 5 (3 pemenang)
Bunny HP Strap (3 pemenang)
Bloglist Forever (5 pemenang)
Cokelat (1 pemenang)
Rantai Silver (1 pemenang)
Doodle Full Body (2 pemenang)
Doodle (3 pemenang)
Cursor Tulisan (2 pemenang)

SENARAI PESERTA


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Giveaway:Oh My Birthday ! by Fatin Nazurah




Tarikh Tutup : 30 Dec 2012 

KLIK BANNER UNTUK JOIN


Mangsa Bertuah : satu dua


Syarat Penyertaan
 1.WAJIB follow blog ini 
2. WAJIB like Page ini -> http://www.facebook.com/pages/Nazurah_offical/247548558650195
3. Follow twitter -> https://twitter.com/Nazura_zura
4. Klik sini , sini & sini tunggu sampai loading ;D * Jujur ok ? Tipu Dosa >.<
5. Buat satu entry bertajuk " Giveaway Oh my birthday ! by Fatin Nazurah "
6. Lekatkan banner Zurah yang comel ke dalam entry korang serta link kan ke entry ini .
7. Tag ? 2 orang cukup lah . Tapi kalau ramai lagi best (Y)
8. Tinggalkan link entry anda di kotak komen . Tempat lain tidak akan dilayan .  
9. Pastikan korang seorang yang jujur dengan LIKE , FOLLOW semua sponsor .

Senang kan syaratnya ?

Hadiah Gila !
 Banyak hadiahnya ! Meletup gitu >.<
Alert : WAJIB LIKE & FOLLOW semua sponsor tau kalau tak tidak di listkan ( ! )


1. Rantai Silver x1  By Jaja Sutera-> [FOLLOW ] [ FOLLOW TWITTER ]


Contoh sahaja .`

2. T-shirt Muslimah x2 By MoonMay Fabulous Close -> [ FOLLOW ]


3. Angry Bird Keychain x3 by Greenpanda   [ FOLLOW ]



4. Doodle x2 , Topap Maxis x1  -> [ FOLLOW ]

4. Simple Long Cardigan Pink , yellow , blue  x3 By FANATIQUE [ [ FOLLOW ]

Contoh sahaja

5. Shawl x1 By Dieya Collection [ FOLLOW ] serta buat entry berkaitan special page itu

-contoh sahaja-

6. 2unit brooch for 1 winner by Hotz Mumma-My Blog-mY STORY-My Life FOLLOW ]



7. Gift box chocolate By Ri Do Ma [ FOLLOW ] [ JOIN GROUP & ACTIVE POST]

8. Header Awesome * Transparent * x2 & Cursor x2 by Zurah ( Me )

** Sorry kalau banyak syarat . Manalah tahu rezeki korang ? **
** Jumlah semua hadiah 20 ! Harga rasenye dekat RM60 jugak**
** Gempak kan hadiahnya ? Semuanya hadiah POST ke rumah anda tanak ke ? Cuma sesetengah blogstuff dari Zurah :)
**Hadiah akan bertambah jika ramai yang join **


Pemilihan Pemenang !
1 . Top reffeal * So , kena promote giveaway ini . Masa banyak lagi ! Cepat ! *
2. Cabutan bertuah yang dipilih oleh Kakak Zurah sendiri . using random.org
3. Entry terbaik ! dipilih oleh Kak Dieya / Zurah *Page Dieya Collection only ! - Shawl




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Limited Edition Giveaway by Dysha Sahhir



Assalamualaikum!

 
 Cun an? hehe !

Bahan-bahan:
  • Copy Banner dan backlink ke entry GA ini
  • Buat entry "Limited Edition GiveAway by Dysha Sahhir" atau
  • kalau korang tak nak buat entry korang klik share kat bahagian bawah entry ne..
  • FOLLOW blog DYSHA
  • kalau suka tekan la LIKE :) 
  • kalau korang buat entry letak link entry korang kat ruang komen entry GA ini,
  •  kalau korang share entry ini korang letak komen korang share guna apa.. 
  • cth: saya join FB share, atau saya join G+ share dan tinggalkan link blog korang!!! huhu:)
  • Due date 22.12.2012- 31.12.2012

*korang faham tak.. kalau tak faham tanya kat FB page ea
*kalau da buat entry di blog tak yah share.. salah satu.. nak buat dua2 pun boleh:) tiada paksaan dan kekasaran..huhu
*hadiah akan di update nanti,  tajaan sendirian berhad
* hadiah untuk 20 orang blogger yang ohsem lagi bertuah:)
*enjoice


SENARAI-SENARAI PESERTA DAN NO BERTUAH KORANG
 
-trully copied-


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Holiday Giveaway by Rochelle


 Asssalamualaikum !


Syarat penyertaan Holiday Giveaway by Rochelle
- Berwarganegara Malaysia sahaja
- Terbuka kepada perempuan dan lelaki
- Buang entri bertajuk "Holiday Giveaway by Rochelle"
- Follow blog Rochelle dan like fanpage Rochelle's Blog
- Copy banner Giveaway dah tepekkan dalam entri korang dan backlink kan ke entri ni
- Tag 2 orang rakan bloggers dan pastikan mereka tau
- Sila follow dan like fanpage sponsor *Wajib*
- Tinggalkan link entri di kotak komen *bukan link blog sahaja
- Bagi yang ada Facebook sila join group ni - Blogger Malaya *Arahan sponsor
-Di hujung entri letak tagline
Giveaway ni dianjurkan oleh Rochelle dan dimeriahkan oleh Azzah,YummyCoklet,Pink BubbleGum Princess,kak Mia Liana,Odah One Bizz,Ridoma dan Cik Buaya selaku sponsor untuk Giveaway kali ini.

Follow semua blog sponsor Holiday Giveaway by Rochelle
Azzah,YummyCoklet,Pink BubbleGum Princess,kak Mia Liana,Odah One Bizz,Ridoma dan Cik Buaya

 Hadiah-hadiah Holiday Giveaway by Rochelle
Doodle X 1 , Topup RM10 X 2 , Baju X 2 , Review blog X 3 , Kerongsang X 1 , Voucher RM10 X 3 ,Topup RM10 X 2, Cokelat Ridoma X 1 ,  Bloglist X 30 , Review blog X 3 .

Untuk senarai sponsor penuh --> Senarai penuh sponsor Holiday Giveaway by Rochelle

Updated Holiday Giveaway by Rochelle
 Pencarian sponsor ditutup 
 Sponsor tidak boleh join 
 Sesiapa yang tinggalkan link blog sahaja,komen takkan di'approve' 
 Sesiapa yang tidak mengikut syarat tidak akan dimasukkan ke dalam list 
 Tunggu updated seterusnya.. 

Pemilihan hadiah
- Top referrel ( Cokelat Ridoma dan sepasang baju )
- Random.org ( Hadiah yang lain )

p/s:sesiapa nak coklat ridoma tu,bolehlah join giveaway mudah ni :)

-trully copied-



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 22 December 2012

Special Giveaway By Nabilah & Saadah



Assalamualikum w.b.t

Kali ni wani borink that's why i'm  joining this ohwsemm GA ni dari Adik Saadah dan Nabilah:)

Even though i'm one of the sponsor of that GA..

Yes ! Sebenarnya dah lama nak join tapi asyik terlupa:)

Bagi sesiapa yang masih belum join ni mari kita join sama-sama ye !

Mari tengok banner diornag yang cum ni! 

 Special Giveaway !
 kepin-kan gitu:)

Nak join mesti ada syaratkan? Kalau tak tu bukan GA lah tu kan?

Mari tengok syarat yang tuan tanah kemukakan:

1.Berwarganegara Malaysia dan mempunyai blog.

2.Wajib Buat satu entry tentang Giveaway nie :

-Tajuk 'Special Giveaway ! By Nabilah & Saadah -Tempekkan banner di atas dan linkkan di sini semula. -Tag 3 orang kawan dan pastikan mereka tahu -Publish Post !

3.Wajib Follow blog Nabilah dan Saadah *akan dicek*

4.Wajib Follow and Like semua Sponsor *akan dicek*

5.Tinggalkan link entry bukan LINK BLOG ! di kotak komen.

6.Wajib klik semua link says.com / churpchurp untuk penambahan hadiah.

 Can you see it? Just petik jari je ! Aishhh !


Sekarang mari kita lihat seterusnya:

FOLLOW SEMUA SPONSOR berikut pulak:)



 Aliya Tralala , Nabila Medan , Cahaya yang cerdik , Fatini , Budak , Nabilah Izzati

Fatin Diana , Shima , Yuyu Eyka ,  Fatimah Azzahraa , Eyka Atikah , Manja , Huda

Wanny  , Saiful Anuar , Fitry , Nurul Farain , Mohd Zuhri , Akma Mustafa AlBakri 

Afiee Qaisarah  ,  Miera Ishak  ,Yaya Hatsumi

 Wani dah follow ye :) Dari awal-awal lagi wani dah follow cuma tak buat entry je lagi!

Wani kenal semua sponsor tu ! Diorang memang femes and ohwsem !

Pastu kena LIKE page sponsor yang femes tu ! Tengok kt blog diorang ye !

Senarai hadiah:)

Yang korang nanti-nantikan tulah !

felt craft x3 ,gelang x2 ,header transparent x3 , tudung bawal tone x1 ,topup RM5  x1,

cursor x2 , bloglist x4  ,review blog , bloglist 5 bulan , topup RM5 maxis 1 , 5 header special , 5x doodle , menu tab x2 , header animated x2 , Semua peserta dapat discount pembelian lens sebanyak 10% ,Bloglist x3 , review blog 3 orang ,Discount pembelian novel preloved 20% untuk semua peserta ,tudung chiffon 3 tone , bloglist kekal untuk 5 pmnang ,review blog 4 ,x3 dress , x2 jam , letak banner blog selama sebulan , 1xshawl ,1xtopup RM 5 ( maxis / celcom ) , 1xselendang , 2x doodle , 1xtopup maxis RM 5 , review 2 blog , banner dan header , 2x keychain kristal ,3x review blog

 Ohsemm kan? hebat2...

Tahniah ye adik ! Hadiah anda berjaya menarik magnet hati wani ke blog anda !

PEMENANG AKAN DIKIRA MELALUI :

Top Refferal
 Random.org
Entry paling kreatif
Entry Tag Paling Banyak


 LEBIH DETAIL pergi ke blog adik comel ni ye-->SINI

Oh ye lupa nak tagging mangsa wani hheehe..

PAPA BLOGGER

Cik Ikaa

Nota ibujari: Maaf ye dik,wani join last-last minit :)Hope di-accept kemaafan wani :)







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani