DEYAWANNY Deyawanny.: 2013

Tuesday, 31 December 2013

First Giveaway by Farah & Aina



Assalamualaikum guys !


Harini wani nak ajak korang join GIVEAWAY  ni...Kenapa pulak wani rajin nak ajak orang ?

Sebab wani adalah one of the awesome sponsor GA tu tau !


Nak join terus tekan BANNER CUMIL kat ats tu..direst open new tab pulak tu.

Tapi apa yang wani sponsor ? Haha. Tunggu lah nanti. Nak tahu kenalah join.

Memang rugi kalau tak join GA adik ni ..

Sebab apa ?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
= = '



Sebab WANI ADALAH SALAH SEORANG SPONSOR ga tu ! Dah tahu dah ! Berapa kali nak bagitau hah ? Saja je.buat gempak ..Padahal tak gempak pun haha.Okey..straight to the point.

Syarat-syaratnya :
1. Malaysian.
2. Wajib ada Blog & Facebook.
3. Serious participant only. Sponsor also boleh join.
4. Buat satu entry bertajuk " First Giveaway by Farah & Aina ".
5. Tempek banner GA ni kat entry tu. Backlink URL GA ni kat banner tu.
6. Comment URL entry anda di kotak comment blog Aina atau blog Farah.
7. Ikut semua arahan di bawah. 
8. Kepada para sponsor, jika kami terlupa nak letak syarat-syarat anda, tolong inform cepat-cepat ye!
9. PARA PESERTA AKAN DI BLOGWALKING & DI FOLLOW OLEH PENGANJUR. Jadi, join lah ye.*new update
ARAHAN ! *setiap hari akan di check*
1. Follow blog penganjur. Iaitu blog Farah & Aina. Ya lah. Nak tahu perkembangan semasa pasal GA ni kan? Mana tahu ada new update ke.

2. Follow blog para sponsor. 
2) Syaza
 3) Stifa Zara
4) Khalid

3. Join group di Facebook.

4. Add Facebook.

5. Follow Twitter. *jika tiada, tolong beritahu di entry anda*

6. Like Fanpage di Facebook.
4) One Stop Butik
5) Aisya Humaira Hijabies
6) Stifa Zara Blogger
7) Stylicious

7. Follow Instagram. *jika tiada, tolong beritahu di entry anda* 
1) stifazara
2) ainayusof_
3) khalidsuxx

8. Add Google+.

9. Klik semua iklan. Tunggu sampai habis loading.
1) First
2) Second
3) Third
4) Fourth 
5) Fifth
6) Sixth

SYARAT SUNAT ! *taknak buat pun tak apa*


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Review Wajah baru DJH 2014


Al-maklum semua esok dengan rasminya....

TAHUN BARU !

bersamaan dengan 1/1/14,Rabu,

So of course any of you ada cita atau azam 2014  yang akan menjelma beberapa jam saja lagi .

Apa yang cuba wani samppaikan ialah Hijrah / Berubah.

Kalau dulu kita jahat sekarang berazam lah supaya tahun 2014 akan menjadikan diri kita lebih baik daripada sebelumnya.

Berleter panjang pun tak guna sebab MOTIF ENTRY ini adalah ingin review wajah Jejaka Hangat .

Eh silap..bukan tuannya ye...blognya.

DIARI JEJAKA HANGAT (DJH)





Meletops tak dia punya header. Simple but cute haha like the owner.

Just kidding malam-malam begini.

Mari kita tengok apa kata DJH .


Buat satu entry REVIEW tentang wajah baru DJH 2014 ini.Dalam entry itu anda bolehlah nak kutuk DJH + nak puji DJH + nak komen pasal DJH...
Entry yg paling kreatif akan diberi hadiah 


itu dia..nampak ? Dia bagi kita kutuk weh..siapa taknak...haha annoying !

Siap kau aku bagi cabai Thai punya ! Pedas siot !


-
-
-
-
-
-
-
-

Komen Wani  yang baru setahun jagung ni kalau sudi tengoklah.*memang kena juga tengok

Blog baru DJH 2014 ni memang meletops ! Gempak gitu ! Bukannya nak bodek ye ! But seriously wani kata memang superb and most superbbbb is I LIKE RED ! Haha. Widget-widget tak serabut..memang menang awards kalau macam ini. Memang tabik spring lah kat senior kita ni..suka sangat tengok blog dia.Especially tulah blog kemas.:) Keep it up .Love it !

Kutukan taknak ke ?

Haha.buat masa sekarang blog DJH tak layak dikutuk lagi oleh saya. ecece..bajet tak ?
Nanti kalau nak kutuk,wani edit lain okeyh ? Haha.Banyak betul karenah aku ni. Sorry kalau sengal ~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 27 December 2013

Minat seseorang ?



Assalamulaikum.

Pernah tak korang minat someone ?

Tak kiralah waktu time primary or secondary school..apa korang buat ?

Minta kapel ? Luahkan perasaan ? Haha.biar betul? melamar dia?

Aishhh..merepek saja kan wani ni..ish..ishh...ish...

Sebenarnya tak salah pun kalau kita nak minat dia..itukan satu anugerah perasaan cinta kepada makhluk yang diberikan Allah ?

Indah kan?

Tapi yang jadi tak indah..busuk hapreng ni apabila ada sesetengah kita ni yang bertindak *gelojoh

Haha..apa maksudnya ?

Yelah mintak kapel.

"Awak..awak..kita suka awk dari pandang pertama lagi..jom kapel"
"Oohh..pandang pertama jelah maksudnya ?"

Ceh ! Ayat romantis gila kan ? Bajet mat handsome ke tuh?

Romeo adalah.

Wani pun pernah jugak.Satgi adalah kawan-kawan wani yang terbaca ni tergelak depan komputer tu..

Dengan siapa ? 0ooh secret :)

Apa yang pasti..wani tak boleh bagitau siapa dia sebab belum pasti lagi dia jodoh wani dan imam wani.

Ecece..bajet tak ? Apa ingat aku tak reti bajet ke?

Halahai....melawak saja..

#Apapun takpayahlah nak kapel mangle sangat ye ! Belajar je !Kalau minat ,jgn bagitau sesiapa..boleh undang fitnah ye !

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Super Special Giveaway by Alya Yaya

Jejalan kat facebook.lepas itu ternampak ada satu blogger post pasal GA ni..memang sangat awesome kot !


Klik banner untuk join

TOP REFERRAL DAPAT PILIH 10 HADIAH !
SEMUA PESERTA DAPAT HADIAH !

Antara hadiah yang ada : [ Kesemua hadiah berjumlah 112 ]

Wang pos RM50, RM30 x2, Fishtail dress, Polka dot peplum, Topi style Siti Nurhaliza, Dress, Couple Pillow, SNSD & Infinite T-shirt, Magic Cream, Shawl, Tudung, Keychain, Seluar Paloza dan banyak lagi !

Link share fanpage : Boleh rujuk SINI untuk tahu cara dapatkan link
Link review Jelitawani's : [ Buat entry lain kat blog ]
Nama penuh kat WhoHAA! :
Senaraikan 10 hadiah yang diingini : [ Tak boleh pilih Cathy Doll Compact Powder + Cathy Doll Petit Tint Orangi Orange , Poster Kpop dan tudung jari hantu ] 



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Giveaway Akhir Tahun 2013 Hotlips Corner


Jom join.

Hadiah lebih RM700 untuk dimenangi !

http://hotlips-yuya.blogspot.com/2013/12/giveaway-akhir-tahun-2013-hotlips-corner.html
KLIK SINI !!

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 19 December 2013

Saya tahu saya tak cantik !

Aiman dan rakannya: Phewiitt!!Awek cun tu!Muka cam retiss korea..ala2 doll gitu..Hai adik molek!Boleh abang-abang berkenalan?

Si gadis: Ermm..you add i kat fesbuk ye!i tunggu ye!

Si gadis lain yang melihat diorang: Kenapalah aku tak macam minah tu..muka kiut..ramai balak pulak tu..pakai apapun nampak molek ajee!


Pernah korang dengar?huhu..itu hanya rekaan semata-mata tiada kaitan yang hidup mahupun sudah mati.

Persoalannya, adakah apa yang kita ada sekarang ini bukan yang terbaik? Adakah Allah itu zalim dan pilih bulu dengan memberi sesetengah daripada kita wajah yang cantik manakala setengah lagi fizikal yang tidak sempurna?
Bukankah Allah itu Maha Adil? Bukankah Allah itu Maha Mengetahui? Bukankah Allah itu Maha Bijaksana? Jika begitu mengapa ada sesetengah daripada kita masih meratapi kekurangan yang ada pada diri masing-masing?

Saya tahu saya tak cantik tapi saya ada kelebihannya tau!



Kerana saya tidak cantik, saya tidak jadi mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.

Kerana saya tidak cantik, saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki yang tidak menjaga pandangannya.

Kerana saya tidak cantik, saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.

Kerana saya tidak cantik, saya tidak mendapat fitnah dan cemburu daripada wanita-wanita lain.

Kerana saya tidak cantik, saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita.

Dan kerana saya tidak cantik, akhirnya saya menemui insan yang ikhlas mencintai saya seadanya.
Kerana saya tahu.. Saya tidak cantik pada pandangan manusia.. Maka saya akan berusaha agar kelihatan cantik pada ALLAH.. Kerana bukan kecantikan dunia yang saya kejar... Tapi KECANTIKAN di akhirat kelak..


Sebagaimana yang disebutkan dalam sebuah hadis:
"Sesungguhnya Allah tidak melihat pada rupa dan postur tubuh kalian. Akan tetapi, Allah melihat pada hati kalian." (HR. Muslim).


 Siapa Wanita Cantik?

Wanita cantik ialah:
 1) Melukis kekuatan melalui masalah
 2) Tersenyum saat tertekan. 
3) Tertawa saat hati sedang menangis
4) Tabah di saat terhina.
5) Mempersona kerana memaafkan. 
6) Mengasihi tanpa balasan. 
7) Bertambah kuat dalam doa & pengharapan Ilahi. Ya Allah! Walaupun aku tidak cantik dimata manusia, cukuplah sekadar cantik dihadapan-MU..

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 16 December 2013

Subhanallah hebatnya kisah Ikan Salmon !


Semalam wani tengok majalah tiga..starts pukul 9 malam..Lama dah tak tengok sejak duk kat asrama..kejenya tengok citer horror..haha..peminat nombor satu di Malaysia :)


Mari kita selusuri kisahnya.

Salmon adalah sejenis ikan laut yang hidup di perairan pasifik yang sangat luas. Namun hakikatnya, Salmon lahir diperairan air tawar, berhijrah ke lautan lalu kembali ke air tawar untuk bertelur.
Di antara ribuan telur yang dihasilkan oleh ikan Salmon, hanya sekitar separuhnya yang menetas. Benih ikan Salmon yang masih kecil ini hidup di dasar sungai yang berkerikil dengan memakan plankton.
Salmon kecil menghabiskan waktunya selama 1 tahun di hulu sungai. Hingga akhirnya tubuh ikan salmon mula kuat dan siap untuk berenang, maka ikan salmon yang membentuk kumpulan dan akan berenang menuju laut Samudra Pasifik yang sangat luas..
Dalam 3-5 tahun mereka akan melintasi samudra yang sangat luas. Bermula dari pantai Amerika ini, perjalanan dilanjutkan melewati Alaska, menuju perairan teluk di jepang dan kembali lagi hingga di akhir perjalanan mereka telah matang dan siap untuk bertelur. Ikan Salmon selalu kembali ke tempat mereka dilahirkan untuk bertelur.
Setelah sampai dilautan, tubuh ikan Salmon akan mengalami perubahan genetis yang membuatnya mampu bertahan di lautan yang berkadar garam tinggi.Namun yang menjadi persoalannya bagaimana ikan salmon dapat menemui kembali jalan ke sungai tempat mereka lahir sedangkan ada begitu banyak muara di lautan?
Sesungguhnya Tuhan telah memberikan kemampuan khusus pada indera penciuman mereka. Bagi manusia tidak ada bezanya air sungai satu dengan yang lain, tetapi itu tidak berlaku bagi ikan salmon karena mereka mampu mencium aroma air sungai yang telah lama mereka tinggalkan.
Salmon melakukan perjalanan pulang yang berlawanan arus deras demi bertelur di tempat kelahirannya. Ikan salmon harus melakukan loncatan saat melewati tempat arus sungai yang lebih tinggi dan juga harus merangkak di air yang dangkal demi untuk kembali ke daerah asalnya. Inilah yang merupakan keunikan ikan salmon.
Ternyata, banyak ikan salmon yang kehabisan tenaga sebelum mereka sampai di sungai, mereka mati dan tidak berjaya bertelur seperti sebagian ikan salmon lain yang kuat dan banyak juga diantara mereka yang menjadi santapan beruang kerana ikan Salmon ini mampu melompat setinggi 3 meter.

Yang sangat mengagumkan, selama perjalanan pulang ini, ikan Salmon tidak makan apa-apa, hanya berbekal cadangan lemak yang ada ditubuhnya bak kata lain berPuasa. Mereka sungguh sangat tabah dan tegar untuk melakukan perjalanan yang jauhnya mencapai 3200 KM!
Setelah mangharungi perjalanan yang sangat jauh selama berbulan-bulan tanpa makan, akhirnya mereka yang mampu bertahan hidup tiba ditempat dimana mereka dilahirkan!
Perjalanan belum berakhir sampai disini, mereka masih harus menyelesaikan tugas terakhir mereka, yaitu menetaskan telur mereka.
Setelah telur menetas, adalah saat terakhir bagi sang induk untuk menikmati indahnya tempat kelahirannya, mereka akan mati karena kehabisan tenaga selama perjalanan pulang. Namun begitu kematian ikan Salmon ini juga adalah bukan suatu yg sia-sia kerana bangkainya itu turut menjadi plankton iaitu makan kepada generasi kelahirannya yg sudah ditinggalkan.. Mati meninggalkan jasa..

Wani cukup tersentuh apabila melihat ada seekor ikan salmon ni..badannya sampai berlubang-lubang..ishh..tak tau lah nak cakap macamana..tapi yang ajaibnya ikan tu masih hidup..Kalau kat malaysia,ikan macam tu kalau kat pasar dah kira lelong dah sebab mmg teruk dah.Sangat tersentuh bila melihat ikan tu masih bergerak setelah dicuit oleh wartawan M3 .


  Dari kisah ikan salmon yang luar biasa ini
ada banyak hal yang bisa kita pelajari. Salah satunya, perjuangan yang
dilakukan oleh ikan Salmon untuk berenang ke hilir sungai walaupun
setelah bertelur mereka akan mati. Ikan salmon mengajarkan bahwa hidup
ini adalah perjuangan; perjuangan untuk menggenapi tujuan yang
ditetapkan sang Pencipta. Selain kegigihannya dalam berjuang, ikan
Salmon juga mengajarkan kehidupan yang penuh pengorbanan. Bayangkan
bila ikan Salmon menjadi egois dan tidak mau berjuang berenang ke
hilir sungai. Mereka akan menjadi punah, banyak makhluk hidup mati dan
keseimbangan alam akan terganggu. Pengorbanan yang ditunjukkan ikan
salmon ini sangat berbeda dengan kebanyakan manusia yang lebih
mementingkan kepentingan diri sendiri daripada kepentingan orang lain.
Kita harus hidup bukan untuk mencapai ambisi dan kepentingan diri
sendiri . Kehidupan ini akan menjadi bermakna bila hidup kita
bermanfaat (menjadi berkat) bagi orang lain.
Wassalam.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 15 December 2013

Keluhan Kaum Hawa



Assalamulaikum..cuaca sekarang makin panas kan? Tak taulah kat area korang macamana but area kedah sekitar SP ni panas sikit..tapi nasiblah tadi hujan..so tak panas sangat..Itulah semua ni  angkara perbuatan manusia sendiri kan? Tebang pokok,toreh bukit,...ishhhh..

Apapun wani akan tetap juga kuatkan mata,tangan,hidung dan segalanya untuk menaip entry ni.

Keluhan Kaum Hawa.


Sebagaian wanita mengeluh kerana mereka perlu hidup sebagai seorang wanita, seperti yang kita lihat dialog di bawah. Mereka seolah-olah mempersoalkan ketentuan Allah SWT terhadap mereka. 
“Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak.”
“Kenapa la kita para isteri ni nak keluar kena minta izin dari suami kita, padahal suami kita nak keluar kemana-mana pun tak bagitau kita takpe pulak.”
“Jika kita ikut faraid dalam hal pusaka, rugilah kita. Sebab bahagian harta pusaka perempuan lagi sedikit berbanding harta yang anak lelaki dapat. Kami mahu keadilan!”
“Kenapa Allah jadikan wanita mengandung dan rasa sakitnya nak melahirkan anak. Suami kita rileks saja? Masa buat anak carilah kita, masa nak beranak kita tanggung sendiri!”
“Islam kata kita perempuan wajib taat pada suami, tapi ada islam cakap suami perlu taat pada isterinya? Mana keadilan pada kaum hawa?”
“Bila nak cerai je, suami yang boleh jatuhkan talak. Kenapa isteri tak bolek ceraikan suaminya? Kenapa?”
“Wanita takleh nak beribadat macam lelaki, sebab bila kita ada haid dan nifas, takleh nak solat dan puasa. Ingat perempuan ni suka ke tak solat dan puasa?”
Dan kemudian datanglah pertubuhan dan organisasi yang membela kaum wanita, dan menuntut hak sama rata antara jantina, mengekploitasi fahaman wanita yang terjejas akidahnya dek kerana disogok pertanyaan.
Kaum lelaki pula cakap, “Ah, mujur aku ni lelaki!”
Tunggu..!
Istigfarlah pada wanita yang ada perasaan seperti di atas. Cuba renungi jawapan-jawapan di bawah.
“Cik adik, Islam lah yang mengangkat aurat wanita. Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yang teraman dan terbaik. Awak ada emas dan permata, adakah awak nak letak terdedah ditepi laluan lalu lalang atau disimpan di rumah agar tiada siapa melihat perhiasan itu?
Ok, jika awak letakkan perhiasan tadi di kalangan orang, agaknya apa akan terjadi dengan barang perhiasan tadi? Lelaki, yang utama hanyalah bawah pusat ke lutut tapi awak?
Saya tidak dapat melihat kulit anda pun kecuali muka dan tangan! Awak tak mungkin akan terangsang nafsu tengok saya hanya berseluar pendek ke lutut? Jangankan saya, tapi tok imam akan tercabut serbannya jika tengok awak hanya pakai seluar pendek!”
“Ok, isteri perlu taat pada suami. Jadi, lelaki apa? Suami perlu wajib taat juga kepada ibunya tiga kali lebih utama dari ayahnya, walaupun dia sudah berkeluarga. Isteri tidak perlu lagi, taatnya hanya pada suami. Kenapa awak perlu taat pada suami? Kerana suami kalian lah yang menanggung dosa yang kalian lakukan!”
“Betul ke wanita menerima warisan pusaka lagi sedikit daripada lelaki? Tapi kan, harta itu memang hak untuk wanita itu dan dia berhak lakukan apa saja yang dia mahu.
Shh.. jangan kongsi dengan sape-sape walaupun suami. Tak kesian pada lelaki ke, dia perlu membahagikan harta pusaka itu kepada isteri dan anak-anaknya. Kalau isteri dia ramai, anak dia ramai, harta pulak secebis, tak merasa lah jawabnya!”
“Tahniah la sebab awak dapat mengandung dan melahirkan. Setiap kali awak begitu, wanita itu didoakan oleh sekalian makhluk dan malaikat! Beruntungnya awak! Andaikan awak meninggal pula masa beranak tu, percayalah… itu mati syahid dan ganjarannya syurga. Ya, syurga menanti awak! Sebab tu tak ramai orang wanita meninggal masa melahirkan, malah beranak 15 kali pun sihat sampai ke tua!”
“Akhirat nanti, saya dan lelaki lain di dunia ini akan diminta bertanggungjawab keatas empat jenis wanita. Siapa? Mereka ialah isteri saya, ibu saya, anak perempuan saya dan adik perempuan saya. Tahu maksudnya? Awak nanti di akhirat, awak akan dibantu oleh empat lelaki! Siapa mereka? Mereka ialah suami, ayah, adik atau abang malah anak lelaki awak!”
“Nak beribadat macam lelaki? Ingat mudah ke nak dapat syurga? Sedarlah, awak sebagai wanita boleh masuk sebarang pintu syurga yang awak sukai. Ya, dah la syurga, ada pilihan pula hanya dengan empat cara. Apa itu? Solat lima waktu, berpuasa bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dan tahu apa satu lagi? Taat pada suami awak. Itu saja asasnya!”
“Saya, seorang lelaki wajib berjihad fisabilillah. Awak, seorang wanita jika taat akan suaminya, dan menunaikan tanggungjawab kepada Allah, maka awak akan turut menerima pahala setara seperti pahala orang pergi berjihad fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata!”
Allah SWT; sebagai Zat yang Maha Pencipta, yang menciptakan kita, maka sudah pasti Dia yang Maha Tahu pada manusia, sehingga segala hukum-Nya malah peraturan-Nya, tentulah yang terbaik bagi manusia dibandingkan dengan segala peraturan yang dicipta manusia.

Jadi,bersyukurlah tentang diri anda sekarang.Setiap sesuatu yang diciptakan olehNya ada kelebihan and kekurangan serta faedahnya kan ?

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 8 December 2013

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

Assalamualaikum guys ! 

Next i'm going to participate on this giveaway !

Get ready ! Huhuhu !




How cute it is,am i?


Haha jadi tunggu apa lagi pakat-pakat klik kat banner tu kalau nak menang hadiah gempak dialah.


Nota jari manis:

Banyak lagi giveaway yg hadiah gempak..Nak tau lagi tengok kat atas bawah header..pilihlah mana2 GA yg nak join !



COPY AND PASTE FROM HER BLOGS :)




TOP REFERRAL (21 Disember 2013)
1x canvas shoes floral by missgirlfriend_
1x Maxi dress by aishiterucollection 


Pemenang Bertuah (21 Disember 2013)
2x Jam tangan by jammurah_1pcs_rm20
1x Handbag by sofiapearl_shoppe
1x batwing top by yasirahsyira
1x Monochrome jegging + diy stuff by tatatangerine


Pemenang yang dipilih menggunakan Random.Org (23 Disember 2013)
3x Obuse liptint by femezzcutties
1x bawal polka dot by gobok_closet
1x string bracelet by rina_din
1x string bracelet by rina_din
1x set minyak wangi CK brand by pusatborongtermurah
1x Bawal sateen + cute rebben pin by pelangiribbon
40 pcs button badge by badgebajet
1x Aviator with flip case by adelovestore
1x Friendship bracelet by chantekcorner
1x losyen + 20 pcs mask shiseido snbeautyhouse
5x Hello Kitty mask by saucyanaenterprise
5x Chocolate truffle mask by saucyanaenterprise
1x set beauty skin by focollections

Pemenang yang dipilih menggunakan Random.Org (24 Disember 2013)
1x Sweatshirt cat by ashopaholixstore
1x Blouse teddy bear by ayufashionhouse
1x sling bag by ladydboutique
1x Cardigan raraliciouss
1x Wide shawl printed white_azalea
1x Monochrome Jegging by tatatangerine
1x gelang butang by mirlykishop
1x Sabeela square scarf by fznisa_scarfshop
40 pcs button badge by badgebajet
1x Geek tee by variousitems

P/S : Khairina akan bagitahu pemenang pada tarik-tarikh yang telah ditetapkan. Supaya perserta akan sentiasa follow dan like page sponsor. Kalau anda ditakdirkan sebagai pemenang tetapi tidak patuh kepada syarat-syarat giveaway ini. Khairina akan cari pemenang yang lain ya!???!!


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 7 December 2013

I'm not free yet after SPM !


Assalamualaikum semua ! Silent reader ! 

Sebenarnya wani tak tahu nak update pasal apa sejak tamat SPM ni..

Sangat-sangat bosan ! 
Hurmm..what can I say? I'm not free yet after SPM !
tengok sampai macam tu sekali:)

Ada orang kata kira merdeka after SPM..tapi bagi wani it's no time yet !

Kalau duulu time form one..duk merenggeklah kata bilalah nak abis sekolah..

Tapi bila dah abis sekolah..hati bagai kosong..banyak benda nak kena fikir..

sambung belajar kat mana? Dengan siapa? Result? And so on....

Kalau dulu tugasku cuma :

Belajar,belajar,belajar..
tapi wani tak kisah sebab wani suka berdating dengan buku:) Saling bertentang mata ..haha..Tak bohong.

Banyak pengalaman manis atau pahit yg wani dapat sejak dari wani bersekolah biasa hinggalah sekolah agama..
Semua ni banyak bukak mata wani yang selama ni tertutup rapi .Alhamdulillah.

Mak wani selalu kata :

 "Anak lelaki kena cari keja nak sara anak orang,kalau tak siapa mau kawin? Tapi..kalau anak pompuan senang..tak mau belajar ka tak mau keja ka..takpe..ada orang mai minang senang "

Wani tergamam.Jantung terhenti.Lidah kelu.Wani belum jumpa pembuka kunci mangga hati wani ni :)

 "Paaaaaaaaaap ! No way ! ",wani kata dalam hati..

Gila kot kalau nak kawin dah..memang kita digalakkan but wani ada cita-cita :)

Tapi... kalau dah sampai jodoh apa salahnya?


:P




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani