DEYAWANNY Deyawanny.: I'm not free yet after SPM !

Saturday, 7 December 2013

I'm not free yet after SPM !


Assalamualaikum semua ! Silent reader ! 

Sebenarnya wani tak tahu nak update pasal apa sejak tamat SPM ni..

Sangat-sangat bosan ! 
Hurmm..what can I say? I'm not free yet after SPM !
tengok sampai macam tu sekali:)

Ada orang kata kira merdeka after SPM..tapi bagi wani it's no time yet !

Kalau duulu time form one..duk merenggeklah kata bilalah nak abis sekolah..

Tapi bila dah abis sekolah..hati bagai kosong..banyak benda nak kena fikir..

sambung belajar kat mana? Dengan siapa? Result? And so on....

Kalau dulu tugasku cuma :

Belajar,belajar,belajar..
tapi wani tak kisah sebab wani suka berdating dengan buku:) Saling bertentang mata ..haha..Tak bohong.

Banyak pengalaman manis atau pahit yg wani dapat sejak dari wani bersekolah biasa hinggalah sekolah agama..
Semua ni banyak bukak mata wani yang selama ni tertutup rapi .Alhamdulillah.

Mak wani selalu kata :

 "Anak lelaki kena cari keja nak sara anak orang,kalau tak siapa mau kawin? Tapi..kalau anak pompuan senang..tak mau belajar ka tak mau keja ka..takpe..ada orang mai minang senang "

Wani tergamam.Jantung terhenti.Lidah kelu.Wani belum jumpa pembuka kunci mangga hati wani ni :)

 "Paaaaaaaaaap ! No way ! ",wani kata dalam hati..

Gila kot kalau nak kawin dah..memang kita digalakkan but wani ada cita-cita :)

Tapi... kalau dah sampai jodoh apa salahnya?


:P




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 00 orang setuju:

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani