DEYAWANNY Deyawanny.: Hati.

Sunday, 9 December 2012

Hati.

 
 
 
 
Assalamualaikum readers !
 
Sebenarnya wani taktahu nak update pasal apa...blankk otak !
 
Jadi kita bincang pasal Hati sajelah.
 
Hati korang bentuk camana?
 
 
macan tu erk?Okelah apaapa jelah:)
 
Hati paling susah kita nak jaga kan?Even kalau kita doctor sekalipun..Betul?
 
Contoh:Jalan-jalan kat kedaibuku...belek-belek novel..sementara waktu rehat tuisyen tu gi jalan2 kat Hasani..belek-belek situ sini..then,wani ambik stu novel ni kat rak..angkat2 muka tertengok budak lelaki seorang ni satu tuisyen dgn wani..betul-betul berdiri depan wani.Hanya dipashkan dengan cermin transparent rak tu Wani tertengok dia..dia tertengok wani..apalagi,wani terus letak novel then lari kat tempat lain..tarik kawan wani skali..Takut sangat..seriously,,masuk-masuk kelas balik..tak beranink tengok dia..malu sesangat ! Ya Allah...
Ha..pengalaman tu berlaku kat wani minggu lepas time pergi tuisyen.
 
*ada orang tanya hensem ark?Agak-agak korang?Taklah sangat..Ada iras cam korea sikit..muka putih,tinggi..macam tulah:)
Kadang-kadang kalau tertentang mata dengan diorang ataupun diorang tengok wani...wani akan lari ke tempat lain atau sembunyi belakang kawan.haha..jahat kan?
Memang macamtu..sebab wani tak biasa kawan dgn laki rapat2..sebb form 1-3 wani sek. perempuan sahaja.Mai sekolah baru ni form4 lah...baru masuk sek. campur..
Jalan tunduk pilah..nak buat macamana.
Wani hanya cakap dengan lelaki FACE TO FACE bila:
1.Dia tanya pasal pelajaran.*Takkan aku nak membatukan diri.
2.Time dia buat wani marah..gaya nk cabar atau tuduh.*waktu tu baru tkejut biwak tgok wani protes dia..hee dalam hati kata Pdan muka!
haha..seriously..tak bohong..senyap terus dia..sesuka hati sangat tuduh org..ingat orang ni batu ke..
 
 
Banyak kata dsar diambil dari phrase HATI...menunjukkan ia memainkan peranan besar.
 
Hati manusia terbahagi kepada 3 jenis iatu:
 
1.Hati Suci
2.Hati sakit*bukan sakit hati ye
3.Hati mati.
 
Yg pertama tu jarang tapi ada dalam dunia ni insyallah..yg kedua tu mungin ramai.Hati dia sakit dan memerlukan rawatan susulan sebelum hatinya bertukar menjadi hati mati yg sukar dihidupkan kembali.
Yg kedua tu ciri orangnya mudah irihati,hasad dengi dan semua penyakit dan virus hati ada.
 
 
 
Itu tanda hati seseorang anak adam itu sudah mati,,tunggu reput je,,,hehe..mamandai ja aku ni.:))
 
Checklah diri anda:)
 
Buat hati yg sakit iatu Qalbun Marid sila jumpa Doktor wani untuk mendapat rawatan lanjut.Sila teliti arahan berikut.
 
 
 Amalkan 5 kali sehari atau lebih lagi bagus.
Nasihat Doktor Wani harap dipatuhi deni kesejahteraan anda:)
 
 Ceh bajet ayat!Hee:))Itu sahaja.Harap bermanfaat.
Oh ye ! Jangan lupa tekan butang LIKE di bawah jika suka entry ni dan tekan butang G+..yg kaler merah tu.
Terima kasih:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 00 orang setuju:

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani