DEYAWANNY Deyawanny.: Hyper Contest:Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com

Sunday, 30 December 2012

Hyper Contest:Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com



Assalamualaikum:)

Wajib jawab ! Tak jawab berdose !!

Orait ! Sebenarnya dah lama dah wani usya blogger otai ni ! Tak pernah lagi siasat pasal blogger ni..Jadi hari ni wani nak joinlah segmen dia ! 



Pastu tetiba terdetik hati wani nak tahu siapakah gerangan blogger ini..Ternyata beliau adalah blogger Kedah,ye tak?

Mari kita kasi bio dia.

Biodata Mks Syahir
Nama :: Mohd Khairil Syahir Bin Khairul Azhari

Nama Blogger :: MK Syahir

Umur :: 42 nak masuk 52 tahun 2012

Tempat tinggal :: Forever, Kedah Darul Peace

Cita-cita :: Membina Masjid tertinggi dan terbesar di dunia

Hobi :: Lipat kain pelikat dan boxer..kadang-kadang lipat orang

Mula berblog :: 13 Mac 2012

Mula Berdomain :: 27 Ogos 2012

Moto :: sayngilah moto anda selagi moto anda masih ada..

Enty Pilihan :: Saya tegur sebab saya sayang awak, Cerpen Meon, Cerpen 3 Suku, Review 3 Suku


Itulah serba sedikit mengenai Mks Syahir ! Maknanya we are from same state ! huahuaha! Baru tahu !

Tumpang bangga lah*kasi tumpang ye* sebab blogger kedah ni berjaya membina ribuan follower sedangkan beliau baru saje berbelogs 13 Mac 2012..Cayalah !

Sekarang mari kita tengoksyaratnya.

Syarat Penyertaan
1. Mestilah follower blog ni

2. Buat 1 entry bertajuk "Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com" tak kisah lah entry korang nak buat panjang mana pon

3. Dalam entry tu korang hendaklah memberikan pendapat, kritikan, pujian, kutukan, dan apa-apa saja seumpama dengannya dengan penuh ikhlas mengenai blog aku nih tak kira lah dari segi penulisan entry blog, template, widget-widget, susunan, link blog atau sebagainya [bebas]..ni kira macam review blog lah..lontarkan pendapat anda mengenai blog aku dengan ikhlas dan membina serta kreatif..

4. Copy BANNER atas tu dan make sure korang LINK kan ke ENTRY ini!!

5. Tekan g+1 para sponsor di bawah ni [kalau dah warna merah tu kira korang dah tekan la]



Sekarang tinggal nak kritik,pujian and bla...bla.....

kita kasi PUJIAN dulu okeyh?

PUJIAN
Belogs Mks Syahir ni memang cun ! Memang meletops ! Bkan nak godek okey ! Seyes , memang menawan..Gaya Penulisan yang sangat kemas dan menarik,Then, beliau jugak menggunakan bahasa yang bukan singkatan lah..Beliau tak mainlah guna ayat pasar macam kita ex. mcm mna nak gi.

Belian cuma ringkaskan ayat je..Eh? Sama ke?Taklah ! Singkatan macam wani bg example tadi.Kalau ringkaskan macam ni.Korang kena lah banner tu.

Belogs Mks Syahir pun ringan je loading *depends on broadband hehe.

Emm..lagi?? Adui...kerings otaks eden ! haha *ayat apa ni?

Apapun-->Blog  Mks Syahir terbaiklah !-bak kata boboiboy


Kritikan

1.Warna dia. Bila wani masuk je blog beliau terus mata gelap.Hee:) Cantik memang cantik but kurang meransang pembelajaran minda para bloggers:) 

2.Gadget di sidebar. Gadget di sidebar terlalu banyak sehingga melebihi paras entry.

3.Banner Blog. Banner blog yang kurang menarik tertarik ko memang da bombs!.Banner yg menarik dapat membuatkan hati para bloggers rasa macam nak culik banner blog Mks Syahir.

4. Banyakkanbuat segmen or contest ye:) Sebab wani akan join ! Hehe !:)



Saranan yang tak seberapa

1.Pelbagaikan warna di blog anda.Mungkin anda boleh mix kaler like purple+kelabu,maybe?.Dapat meransang  minda blogger ! Barulah lip lap !

2.Kurangkan gadget yang tak perlu di sidebar anda.Yang mana tak perlu tu just lempar jauh-jauh !* bajet kejam.

3.Banner blog boleh buat bagi meletops sikit ! Barulah ramai nak curi kan? Kasi special sikit !

4.Haha..yg segmen/contest tu gurau je.*tambahan je 

Senarai Hadiah Gila !
- Semua peserta akan dimasukkan ke dalam bloglist special di mksyahir.com

- Tempat Pertama - Wang Tunai RM 150

- Tempat Kedua - Wang Tunai RM 100

- Tempat Ketiga - Wang Tunai RM 50

- Tempat Keempat - Wang Tunai RM 30

- Tempat Kelima - Wang Tunai RM 20

- Tempat Keenam Hingga Kesepuluh - Wang Tunai RM 10

- Top Referrer 1 - Wang Tunai RM 50

- Top Referrer 2 - Wang Tunai RM 30

- Top Referrer 3 -  Wang Tunai RM 20

- Jumlah Hadiah - RM 500 Tunai

- Hadiah boleh ditukar kepada TOPUP Maxis, Celcom Atau Digi

Amacam?lumayan kan?semua peserta yang join dah konfem dapat hadiah :)

Okey ! Done ! Syarat lain semua dah dipatuhi hamba.

Yang mana mahu join kasi keliks ye !


"Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com" ini telah disponsor oleh blogger-blogger awesome broframestone.comhyebro.combabyaimacomel.blogspot.commizruha.comarjunapopkorn.blogspot.comzestpurple.blogspot.comfuh.mywww.yanty.mybelognanabyte.blogspot.comdenaihati.comkhaiartzfar.blogspot.comciktom.comphat.myqueachmad.com dan di adili oleh benashaari.com dan mksyahir.com

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

6 00 orang setuju:

MK Syahir said...

wah wah siap copy bio lagi ye..hehehe

tq join..good luck ye :)

sii gadis polkadot❤ said...

Assalamualaikum. Datang dari contest yg sama. Done follow you. Dont forget to follow me back. Goodluck♥

Jom join contest yg lain.
1. http://bebeh-ocha.blogspot.com/2012/12/contest-top-referer-get-rm100-topup.html
2. http://bebeh-ocha.blogspot.com/2012/12/giveaway-akhir-tahun-2012-awal-tahun.html
3. http://bebeh-ocha.blogspot.com/2012/12/giveaway-shes-cantik-online-shop.html

Cik Fie said...

saya dah follow awak . harap awak follow blog saya balik ye . thanx :)

http://www.cikfie.com/2012/12/hyper-contest-ada-apa-dengan-blog.html

MawardiYunus said...

datang sini... saya pon join jugak huhu .. gud luck ye http://mawardiyunus.blogspot.com/2013/01/hyper-contest-ada-apa-dengan-blog.html

Abdul Halim Ismail said...

dah follow ..I wish u all da best .
Dari segmen yang sama Hyper Contest-Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com, gud luck!

Entry Terbaru:
Cabaran SEO Blog 3 Dalam 1 Happy New Year 2013

MK Syahir said...

dah baca entry hyper contest Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com buat kali ke-2 untuk sesi pemilihan sortlist :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani