DEYAWANNY Deyawanny.: Kem Kepimpinan MPDR

Monday, 7 December 2015

Kem Kepimpinan MPDR

Assalamualaikum .

Lamanya aku tak serabutkan blog ni .

dah bersawang ni . Terdetik jejari ni nak citer pasal kem kepimpinan MPDR USM .

Majlis Peghuni Desasiswa Restu .

Kem kali ni berpusat di Batu Kurau,Perak.

AKu tak pernah pergi lagi .Haha. Best la pi kem ni . Tough le jugak .
Kem kali ni digabungkan sikit dengan modul pimpin siswa batch sebelum ni.

Kan pimpin siswa start batch kami ni was the _ _ _  . Not like before this :3 

SO dengan join kem ni ,serba sedikit dapat merasa macamana pimpin siswa time senior kitaorang.

Kami kat sana beradu di MAWADDAH RESORT . Terbaik la resort ni . Sungai pun ade . Katil& Dorm Selesa. ! Thumbs up ! Tidak lupa juga KOLAM LINTAH yang sangat annoying . Kenapa aku kata annoying ? Err..Fikir-fikirlah.

Cakap pasal sungai tu . First time masuk sungai tu late evening ..AKu lemas sikit .Tenggelam dalam air untuk bberapa saat . Gilaaa nak habaqq mai getarrr cheq . Macam macam terbayang kat otak ni . Rasa macam tu ajal aku ja time tu . Sebab aku rasa takda org perasan sgt aku tenggelam sebab kat hujung sikit area aku kena tu . Time kat bawah tu , aku tarik ja kaki siapa pun yg aku mampu .sebab aku nak naik kat atas .GASPING FOR AIR . Gila cuakk . Aku rasa lau seminit takda org perasan juga atau aku tak berjaya tarik kaki depa time tu ..rasanya aku dah pengsan . Tak sedarkan diri . The rest ..clueless. 
once member gua perasan gua tarik kaki diorang . Diorang bawak aku ,tarik aku ke permukaan air .Gila cungap aku . .Sebaik shja aku selamat dari kawasan air tu ..aku berdiri ,serius aku pening .Rasa mcm nak pengsan. Berputar dunia. Lemah badan. Fobia gilaa.Nasib air masuk sikit je kat hidung ,Kalau banyak mmg aku tak mampu nak buka mata dah . 

Mungkin ,ade yg cakap , eleh kau nih .benda kecik je.

Yes,maybe .But as for me , benda ni tak pernah terjadi kat aku lagi . SO quite tough for me. Air time tu mmg deras .  AKu dahlah takde skill swimming . Hurm.


Tulah kuasa Tuhan nak tunjukkan kuasaNya . Nak bagi aku rasa perasaaan tu . Macamana rasanya bila nikmmaat oxygen takdak . 
 
kat sana juga , aku tak perasaan time bila kaki and tangan aku luka sikit . Maybe time aku bergelut dalam air tu ,tangan aku main-main ,tarik tarik batu batu kecil kat dasar sungai tu ..tu jadi luka kot. Tak perasan pun bila kena . Dh malam baru rasa bila jalan rasa sakit sikit .
 
aku tak manja .Tapi kulit aku ni jenis manja sikit . Siapa kenal aku tahulah apa yg aku lalui .
 


AKu nak cakap ,aku rasa bersyukur gila dapat hidup lagi . Huhu. Teringat parents sob sob. Lama dah tak balik. Banyak event hujung minggu lately ni . 
 
 
Hujung minggu ni banyak exam jugakk . Rabu ni 2 test . Hujung bulan ni test sedebokk .
Pastu ade fieldtrip ke CEMACS pulak 17-28 Jan .  Kena tough lagi nih * :(
 
Chaiyok wani , you can ! 
 
tapi kan , nak habaq mai serius best weh mandi sungai tu .. Tak nyesal cuma hati-hati sikit jgn overjoy mandi kat sungai nnt hanyut macam aku .haha.
 
So sekrang aku dah jadi BLACK WOMEN lepas kem ni . Sunburn :( 
 
Macam kek lapis . Hehe .
 
Untungla sapa kulit tebal .Muka tebal . Sekian.
 
 
 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 00 orang setuju:

Diya Hanun said...

Haha..kalau lepas kem mesti akan jadi hitam kan..sebab kena panas

Yoo ♡ said...

i feel you, sis! saya pon pernah nyaris2 lemas waktu kecik2, sekarang bila dah besar, dah ada orang ajar macam mana nak terapung dekat air, baru rasa selamat nak terjun dalam sungai balik heheh

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani