DEYAWANNY Deyawanny.: December 2015

Tuesday, 22 December 2015

Tahu tak tujuan hidup anda ??

Holaa everyone and assalamualaikum :)

Tengok tajuk nampak gempak je kann ?? 

Tahu tak tujuan hidup anda ?

Nampak macam mudah saja jawapannya sebenarnya kan ? Tapi memang mudah. But if kita tanya sesetengah orang dia taktau nak jawab apa tujuan @matlamat dia hidup kat dunia ni.

yes . Adakah anda termasuk golongan tersebut // ?

<include.iostream>
//Please say something//
cout<<tujuan _hidup;
cin>>Entah
cout<<tujuan_hidup='ERROR';

Ha tudiaa.pekena habih programming.Entah betul tidok. Dari matriks haritu belajaq benda ni .Mai usm taktau dah camana. Sebab tak ambik PROGRAMMING.

>;< RINDU .

Ok. Back to main topic //

Tujuan hidup kita adalah untuk belajar rajin-rajin kat universiti kemudian dapat keje baguih-baguih then kawin ngan orang kayo .

Eh yeke ? 
Habis tu ??
Tujuan hidup kita adalah......

(RUJUK QURAAN  SURAH 2:30 dan SURAH 5:56 )

Ada dua tujuan hidup kita melalaui ayat tersebut .

1. Abid 
2.Khalifah .

Indeed ,thats absolutely true. 

Dalah surah kedua tu ada dinyatakan

" tidak aku jadikan jin dan manusia melainkan untuk beribadah@sujud kepada aku "


Lets walk thru. Kenapa Allah guna perkataan "MELAINKAN" ? Sebab nak kata yang memang itu je tujuan hidup kita kat muka bumi yang fana ni. Bukan kerja sampingan .

Khalifah dalam ayat 5;56 pula menjelaskan tentang khalifah.Khalifah tu kira macam kita ajak orang kearah kebaikan .Ajak orang kejalan yg benar . Khalifah ramai anggap ia tertakhluk kepada PEMIMPIN .Yes .QUite true .But bukan maksudnya hanya pemimpin sahaja kena jalankan tanggungjawab yg Allah perintahkan ini . Kita ,insan biasa ni,pencuci cleaner,tukang spu sampah,pelajar ..dan lain lain semua adalah khalifah.Dan bertanggungjawab keatas tugas ini.Yakni mengajak orang ke jalanNya.

Bila kita dah tau tujuan hidup baru  senang flow hidup kita .  Everything that we done because of Him. Yes . It can be 'ibadah'. and kita dapat pahala dari perbuatan tersebut .

Ruginya kalau kita abaikan setiap seconds yg kita ada sebagai hambaNya .




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 9 December 2015

Mobile Spa USM Penang

Assalamualaikum.

Masuk hari ni dah hari ketiga demam . Huhu. Kifarah dosa,agaknya. Kan ?

Air terjun asyik meleleh je dari hidung ni haa . Jawab exam tadi 2 paper pun tak selesa. Bersin lebih tiga kali waktu exam tu .Sampai orang-orang depan aku toleh kat aku .

*maafla aku menggannggu konsentrasi korang menjawab exam* 

Haha . Sabar jelah . Nak jawab exam tadi pun tak bersemangat . Asyik fokus kat hidung .Haha.

Dahlah Kimia Organik tadi . Memang perghh la . Huhu.

Okeylah .Back to main topic nak cerita pasal MOBILE SPA USM PENANG.

Yes . I ada buat mobile spa tau uolss . Mobile ,means bergerak .So kitaorang boleh terjah bilik korang untuk on the spot buat spa kat korang ,okey tak > Hehe.

Saya duduk kat RESTU(MO2) . Yang desasiswa lain kat dalam @luar USM pun boleh .Desasiswa tekun ke saujana ke indah kembara ke aman damai ke fajar harapan ke ..janji uolls adelah perempuan okayy . Lelaki harrap maaf , sila undurkan diri jauh-jauh. Haha . *kesian*
Yg nak booking servis saya ni just contact saya and 

Just set time& tempat ngan saya .Everything will be okay .

Aku paham .Kat USM Penang ni takdekan spa ? Kadang-kadang kita ni pompuan perlukan urutan@belaian dari tangan orang lain untuk releasekan stress kita . I paham sangat kat USM ni busy itu ini,handle itu ini . At last, stress . Sakit badan. Pening kepala,,Jerawat berbiji bijik tumbuh.'

Nak keluar pergi spa kat luar taktahu kat mana kan .Pastu risau harga melambung pulak. Pastu duk pikir transportation pulak kan ?
Sekarang dont worry . We can serve you .

Kitaorang belajar skill kemahiran ni tau . S0 ,siapa yang memerlukan khidmat mengurut iatu urutan release stress, scrub tangan ,facial treatment dll contact saya 

0142490047 (WSSP ) 0195989573 (Call@SMS)


Save my number yaw because .... kita ada student price which was so so affordable for you gais.

Staff also can !

 Bahan-bahan yang kitaorang gunakan bukanlah dari bahan di pasaran macam FA**&L***** and so on ..Tapi produk yg kta guna ni based on GAMAT . Yup .Sea Cucumber . Memang ajaib sepesies gamat ni kalau baca kebaikan dia . 
SO very low low low in chemical ! Senang ckp ORGANIK ! 

Nak anjalkan muka,pipi, kurangkan jerawat,buang toksin  meh pm kitaorang . Tak ambik masa lama pun . Dalam 10-15 minit je . SO takde alasan nak manjakan diri sekali sekala.


Harga untuk servis kitaorang tawarkan ni kalau kat lua adalah r RM25-35 + tau . 

*mohon jangan pengsan* 

Tapi .Harga kita tawarkan sangat-sangatlah murahh .Tambah lagi ada promosi sekarang . Khas untuk student USM INDUK PENANG ni .

Apa lagi,contact la saya :) 


Untuk yang nak belajar kaedah mengurut ni pun boleh . Kita sembang lain la noh .





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 7 December 2015

Kem Kepimpinan MPDR

Assalamualaikum .

Lamanya aku tak serabutkan blog ni .

dah bersawang ni . Terdetik jejari ni nak citer pasal kem kepimpinan MPDR USM .

Majlis Peghuni Desasiswa Restu .

Kem kali ni berpusat di Batu Kurau,Perak.

AKu tak pernah pergi lagi .Haha. Best la pi kem ni . Tough le jugak .
Kem kali ni digabungkan sikit dengan modul pimpin siswa batch sebelum ni.

Kan pimpin siswa start batch kami ni was the _ _ _  . Not like before this :3 

SO dengan join kem ni ,serba sedikit dapat merasa macamana pimpin siswa time senior kitaorang.

Kami kat sana beradu di MAWADDAH RESORT . Terbaik la resort ni . Sungai pun ade . Katil& Dorm Selesa. ! Thumbs up ! Tidak lupa juga KOLAM LINTAH yang sangat annoying . Kenapa aku kata annoying ? Err..Fikir-fikirlah.

Cakap pasal sungai tu . First time masuk sungai tu late evening ..AKu lemas sikit .Tenggelam dalam air untuk bberapa saat . Gilaaa nak habaqq mai getarrr cheq . Macam macam terbayang kat otak ni . Rasa macam tu ajal aku ja time tu . Sebab aku rasa takda org perasan sgt aku tenggelam sebab kat hujung sikit area aku kena tu . Time kat bawah tu , aku tarik ja kaki siapa pun yg aku mampu .sebab aku nak naik kat atas .GASPING FOR AIR . Gila cuakk . Aku rasa lau seminit takda org perasan juga atau aku tak berjaya tarik kaki depa time tu ..rasanya aku dah pengsan . Tak sedarkan diri . The rest ..clueless. 
once member gua perasan gua tarik kaki diorang . Diorang bawak aku ,tarik aku ke permukaan air .Gila cungap aku . .Sebaik shja aku selamat dari kawasan air tu ..aku berdiri ,serius aku pening .Rasa mcm nak pengsan. Berputar dunia. Lemah badan. Fobia gilaa.Nasib air masuk sikit je kat hidung ,Kalau banyak mmg aku tak mampu nak buka mata dah . 

Mungkin ,ade yg cakap , eleh kau nih .benda kecik je.

Yes,maybe .But as for me , benda ni tak pernah terjadi kat aku lagi . SO quite tough for me. Air time tu mmg deras .  AKu dahlah takde skill swimming . Hurm.


Tulah kuasa Tuhan nak tunjukkan kuasaNya . Nak bagi aku rasa perasaaan tu . Macamana rasanya bila nikmmaat oxygen takdak . 
 
kat sana juga , aku tak perasaan time bila kaki and tangan aku luka sikit . Maybe time aku bergelut dalam air tu ,tangan aku main-main ,tarik tarik batu batu kecil kat dasar sungai tu ..tu jadi luka kot. Tak perasan pun bila kena . Dh malam baru rasa bila jalan rasa sakit sikit .
 
aku tak manja .Tapi kulit aku ni jenis manja sikit . Siapa kenal aku tahulah apa yg aku lalui .
 


AKu nak cakap ,aku rasa bersyukur gila dapat hidup lagi . Huhu. Teringat parents sob sob. Lama dah tak balik. Banyak event hujung minggu lately ni . 
 
 
Hujung minggu ni banyak exam jugakk . Rabu ni 2 test . Hujung bulan ni test sedebokk .
Pastu ade fieldtrip ke CEMACS pulak 17-28 Jan .  Kena tough lagi nih * :(
 
Chaiyok wani , you can ! 
 
tapi kan , nak habaq mai serius best weh mandi sungai tu .. Tak nyesal cuma hati-hati sikit jgn overjoy mandi kat sungai nnt hanyut macam aku .haha.
 
So sekrang aku dah jadi BLACK WOMEN lepas kem ni . Sunburn :( 
 
Macam kek lapis . Hehe .
 
Untungla sapa kulit tebal .Muka tebal . Sekian.
 
 
 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani