DEYAWANNY Deyawanny.: Kenapa Pakai Macamtu?

Thursday, 16 August 2012

Kenapa Pakai Macamtu?

 
 
 
 
Assalamualaikum semua..
 
Lama jugak tak update maklumlah bizi sikit kat hostel..hee:D
 
Maaf ye!Topik kita kali ni pasal AURAT.
 
Kenapa pakai macamtu?
 
Itu yang selalu ada kat minda kita bila nampak orang pakai baju sendat macam pisang nangka kan?
 
Yang lagi parah..pakai tudung tapi macam takpakai bahkan lagi teruk dari orang yang freehair tu.
 
 Mari kita perhatikan umat akhir zaman.
 
 
 
 
 
Itu antara contohnya.Sedih tak kita tengok kalau itu adalah  adik kita,kakak kita,mak kita atau lebih tepat saudara kita?
Mereka berpakaian namun seolah seperti bertelanjang,inilah yang sering kita dengar.
pakai tudung tapi nampak rambut,pakai baju  tapi nampak tangan,ketiak,bulu ketiaklah...apalah..
pakai seluar tapi ketat,,pakai baju tapi sendat..
pakai tudung tapi pakai baju ketat...ke tak cukup kain nak pakai??
Sudah hilangkah rasa malu dalam diri kaum hawa?
Bila hilang rasa malu maka bersedialah untuk kehilangan makhota anda.
Ini bukan perkara main main.Ramai orang anggap isu ni benda remeh.Namun sekecil apapun akan disoal oleh Allah.
Trend apa semua ni?TREND APA!!
Apa faedahnya pakai macamtu?Nak tunjuk kat semua laki bahawa awak tu cun ke?
TAK!!
Mereka yang mengatakan awak cun jika berpakaian begitu adallah mereka yang penuh dengan nafsu dan terpesong dari jalan Allah.
Mengapa perlu tayang pada orang lain?Murah sangat ke harga diri awak sampai tu?
"Sesungguhnya perempuan yang keji adalah untuk lelaki yang keji"

"Sesungguhnya penzina lelaki adalah untuk penzina perempuan"
Lihat!Betapa rendahnya diri kamu sehingga disebut oleh Allah dalam Quraan.Bertaubatlah sebelum terlambat!Jalan taubat masih terbuka luas...Allah Maha Pengampun.
Sekadar peringatan kepada yang sudah terlalai.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

4 00 orang setuju:

Cik Rongoks said...

setuju. pakai ketat tp still nampak ape yg nk disorokkan .

Wanny said...

@cik rongoks.

Tu bukan sorok dah...baik takyah pkai tudung..menjatuhkan imej wanita islam.

shafiqabdshukor said...

moga merka berubah...

Wanny said...

@shafiq

Betul..semoga Allah memberi hidayah kpd mereka semua,,AMIN...........

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani