DEYAWANNY Deyawanny.: HALATUJU 2 : Pilihanku di UPU

Tuesday, 8 April 2014

HALATUJU 2 : Pilihanku di UPU

Assalamualaikum semuanya .

Ahaha.. macam yang korang tahu permohonan UPU akan tutup kedai 7 APRIL ni .Tapiiii... Cik wani ni baru je kemaskini isi upu tadi . Haha. Kedai dah nak tutp baru kalut nak pi isi itu ini . Itulah diriku. Kah kah . * err*

Buka je Web UPU kepala ni rasa pening . Serious . Ada 8 pilihan semuanya . Jadi pening nak pilih  mana . Last and not sure, wani pun sebenarnya binggung .. Ya. Lantaklah korang nak cop aku apa. Hak korang kan .

Asyik bila nak isi je . Dah tekan . Kemudian keluar 

Paparan Ralat . 

= = '

Aissshhh .. Geram pun ada . Rasa macam nak hantuk dengan tin milo je . Tak boleh . No . No . No . haha ? Nanti soraklah lappy ni ..huhui.. Naya cek *

Sabar wani . Cubaan . 

Pernah dalam kepala otak wani ni pikir .

" Aisshh .. Susah ngat aih isi UPU ni . Senang-senang takyah isi . Lantaklah nak bagi aku kos apa "

*maaf pelat kedah pekat*

Haha.. Tapi......

Wani kan sorang budak yang rajin *ecewahhh* so wani tabahkan diri isi jugak :)






Nampak tak ? Tak nampak pakai spek tambah power biar tebal 2 inci .Haha. Mostly , wani mintak kos asasi sains . First choice wani asasi sains kat UITM # haha .

Kenapa sains ? Kenapa tak engineering ke ?

Jawapannya sebab wani rasa macam minat sains although my result especially dlm subjek sains taklah cemerlang sangat. Mostly , B+ and B . Haha.

Lagi satu , bila kita ambil bidang sains . Peluang nak sambung studies atau nak keje nanti senang .

Kalau setakat ambik kos engineering *justforfamous* baik lupakan . Kan ?

For mostly , wani minat Kimia waktu SPM . Walaupun pada sebelom SPM result Kimia wani kira ngam-ngam je .. Tapi makin dekat SPM ..rasa minat pulak..study back :) Alhamdullilah , minat tu smakin dalam.

Biology ? Errr . Subjek Killer bagi org yang suka ADD MAths . Haha . Betul tak ? Rasanya hampir kesluruhannya la.

Wani tak minat pun . Bab-bab cell -cell ni .Haha. benda yg tiny-tiny ni . Haha. Dahlah berspek ni.

Tapi , yang peliknya time exam , selalu markah BIOLOGY aku ni lebih up dari KIMIA ? Herrr .

Pelik-pelik .

BI ? Haha . Setakat nak cakap tulis bolehlah . taklah sampai tahap EXPERT GABAN tu .

Sejarah ? The Most favourite subject !! Walaupun subjek ni ngantuk ..hehe..Ramai org time subjek ni dlaam kelas ..mata mesti macam nak tidurr dah.. Haha. Dah tidur pun ade .

Time subject ni la ramai student nak keluar tandas ..lepas ...skip kelas ..playing truant * haha bajetenglish*..dating sana sini ..merayau .

Ada orang kata .

" ang jadilah lawyer ..minat sejarah..bi pun ok. "
" Errrr ? Laywer ? Mu biar gebenor ? Haha.."

Lawyer  Syariah' sounds interesting for me as I learn that subject and....the most favourite subject tooo !! Hehe .

Tapi.... Errrr..

Kena hafal itu punya akta .. Sekyen . Errr ?  = = '

Satgi aku biul kang ? Pengsan .

Cikgu or pensyarah ? Sounds good .

Minat sangat... Dulu lah .. Skang ? Wani minat ngajar budak sekolah menengah .

Kenapa ? Haha . ramai yg tanya wani , " Kenapa ? "

Akan terjawab dalam entry seterusnya .


P/s : Entry ini sebebnarnya dah lama tulis .Awal April dulu tapi malas nak publish #





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

1 00 orang setuju:

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Ke mana pun halatuju pilihan adik, yg penting sentiasa commit & focus pada target taw. Semoga sentiasa success dan have a bright future hokey (^^,).

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani