DEYAWANNY Deyawanny.: Halatuju Selepas SPM | 1 |

Tuesday, 25 March 2014

Halatuju Selepas SPM | 1 |

Asslamualaikum semua.

Hurmm..Sejak dua menjak ni dah lama tak update blogs ni kan ? Haaa .Nampak tak..*padahal x namapak papepon.

Ok.Lately mmg sibuk sikit dengan SPM RESULT .Maklumlah.

Cop ! Takyah tanya brapa result eden ..haha..Ramai gebenor yang nanya result eden.*pelat apani..duii*

Kat facebook .Mai sorang chat dgn wani.

.Tanya result camna ? Dapat berapa ? Sambung pi mana ? Plan camna ? Apply apa ? Sek mana ? Berapa subjek ambik ?


Semua ni buat wani bertambah S.T.R.E.S.S ! Haha. Ya . Pening .Jenoh nak jawab.

Kalau yang bestie wani since skool takdelah kesah sangat kan but bila orang yang kita tak kenai tanya itu ini rasa camberat tangan ni nak reply ha.Bukannya bajet sombong tapi mmg tak terdaya nak balas. Dengan sibuk itu ini.Huahua..Rasa cam nak nangis ja..Susah gebenor nak tetapkan hati + minda tentang kos yg nak diambil ni.

Maybe ada kawan-kawan wani yang cakap ,

" Alaa..Chill la ..ko bukannya ada C pun dalam result ko tu."

Alhamdulillah.Mmg betul . Tapi walaupun takde C tapi result wani taklah hebat mana pun. Mungkin belum masanya lagi Dia berikan kejayaan tu.

But antara yang wani minta is IPG (well-known) , Matriks , UPU 

Well, Honestly wani cakap..Kalau boleh, wani taknak apply diploma.Taknak..Taknak. Titik .

Sebab apa ? Haaa..Lama la..Wani nak yg fast track.Kang lama-lama nanti wani jadi main-main pulak..tak siyess last-last ended up jadi apa ? 
Mmg sijil dia laku.Tak dinafikan. Most pleasure, wani nak mintak asasi @ matriks dulu ..Takpun IPG.

Struggle ke muggle ke janji mau berjaya <3 Wahhh..cita-cita nampak besar jaa kan ? Well. *Bajet sikit ye*

Ni mesti ada antara pembaca blog wani ni kawan-kawan wani kan ? Yg sentiasa follow up wani ? Haa..Ni dah kasitau .Tapi papepon depends on tawaran nanti. In Shaa Allah..Rezeki Allah ada dimana-mana saja kan ?

Wani pun adalah survey kawan-kawan lama wani punya result .Haha.Nampak tak bajet skodeng wani ni *
Most of them ,Dapat biasa-biasa ja macam wani gaklah.padahal diorang sebenarnya antara pelajar excellent :) Wani rasa graf tahun ni tinggi sangat kott . Sebab apa subjek yang wani mmg target A+ tak dapat A+..Around tu jugakla..Tapi subjek yg wani target B dapat A ..A solid pulak tu.Haha. Bila dapat result tu macam terkejut pun ada. Cam tak caya.  Tak ramai dapat straight A's pun compared to tahun sebelomnya.

Is that something wrong out there ?

Haaa.. Pemeriksa dah penat tanda kertas aku yang tulisan entah pape tu ke.Ke penat tgok tulisanku yg memeningkan mata ? Haaaha..Kesian En./Puan Pemeriksa..Next entry , sementara menunggu keputusan on9 permohonan wani akan buat entry throwback# before SPM # And when trial# Stay tuned :)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

1 00 orang setuju:

Anis Aisyah said...

tahniah. okey la tu x dpt C. result tu biarlah rahsia~ xD moga berjaya di dunia dan di akhirat :D

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani