DEYAWANNY Deyawanny.: SHiemaCMa 1st Giveaway 2014

Sunday, 9 March 2014

SHiemaCMa 1st Giveaway 2014

Assalamualaikum reader sekalian  :) Dan kawan-kawan wani yang sudi menjenguk blog usang ni..haha

Pejam celik pejam celik dah 10 hari lagi RESULT SPM bakal menghantui hidup wani dan rakan seperjuangan kita. Setelah berpenat lelah bercengkang mata 24 JAM untuk menghadapi SPM dulu,kini tiba masa kita menuai hasilnya. Apapun keputusan tersebut,in Shaa Allah wani akn bersyukur sebab wani tahu itu adalah yang terbaik dariNya dan pasti ada hikmahNya ,bukan ?

Sambil kita stress memikirkan result SPM dengan pesawat apa nama tu ? MH370 kan ? Maaf kalau ad yang tersilap..ahakks ! ..Sama-samalah kita doakan pesawat tu ditemui tak kiralah dalam keadaam apa sekalipun.

Ramai gebenor orang update staus kat laman sosial FB khususnya mengenai kehilangan misteri pesawat terbaik MAS ni. Ad yg kata tenggelam kat LAUT CHINA SELATAN, ad yang kata dah meletop dah..ada yang kata penumpang tu dah mendarat elok siap makan kat umah dia..haha..tu yg paling tak tahan..pecah perut eden dengar dia cerita kat FB..kelakar kan ?

Ad yang kata masuk SEGI TIGA BERMUDA..ada yang tak tahu kan ? Tak tahu jgn tanya wani sebab wani pun first time dengar ..Tapi wani tanya mak wani katanya dah lama dah citer tu..org yang masuk situ mmg takleh keluar unless keluar dgn care Islam..Kalau dpt keluar tu taubatlah..sebab peratus dia sgt-sgt-sgt kecil bahkan takde lagi oprg yg terselamat dr segitiga tu kalau tak silap..MISSING ..

Bila jadi kejadian macam ni kita macam boleh tengoklah banyak country from many places offer help kat negara kita..Well,Malaysia kan baik hati..kini adalah tiba masanya untuk MALAYSIA pula mendapat perhatian negara luar..kan ? Boleh nampak semangat kerjasama antara negara luar.Berpuluh kapal terdiri drpd kapal peranglah dll, berpuluh helikopter, pesawat dan sebagainya..Kira ni kalau perang ni..habislah..mmg mantapp la .. macam persiapan pergi perang pun ada ..

Wani pun kadang-kadang terfikir, lepas satu musibah di  negara kita datang lagi musibah lain..Apa maksudnya ? Tujuan wani bukannya nak kasi provoke kat masyarakat luar.Cuma, take one minute and think deeply with rationanally ..Mungkin ini balasanya kerana sikap manusia zaman sekarang ? Mungkin kebetulan ? Mungkin sekdar ujian ? Mungkinkah bala ? Atau dan terus atau.. Namun, apa yang pasti hanya Allah yang tahu makna di sebalik semua ini. 
Kita ni bukannya lama lagi nak stay up kat atas bumi ni..bumi ni pun dah tua..dah uzur..tak larat dah..kira macam dah pencen dah..tunggu nak mati je.*maaf kasar sikit*

Means that, sementara kita masih bernyawa ni..menyedut oksigen yang segar yang tak pernah kena bayar ni..korang banyakanlah beristighfar ..bertaubat sujud padaNya..pesanan ni juga saya tujukan untuk diri..

Apapun,haha..cerita bukan main panjang lebar,tapi sebenarnya nak ajak kengakwan semua join GA ni.

haha.

 SHiemaCMa 1st Giveaway 2014




kalau rasa kome nak join..joinlah..teka je banner comel kat atas tu..FREE JER pun..haah

BERLANGSUNG SELAMA 3 HARI SAHAJA.

TAMAT : 13/3/14
umum pemenang 14 hb.. 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

3 00 orang setuju:

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Dear...

mcm2 spekulasi tentang MH307 Ni.. apepun,#PRAY FOR mh307.. Semoga semuanya selamat..

thanks yer sudi join GA..
Gud luck tauu.. :)

Fatin Alya Huda said...

Hai.
Fatin datang dari GA yg sama .
Gud luck . .
http://fatinalyazahidi.blogspot.com/2014/03/shiemacma-1st-giveaway-2014.html

Sama-sama doa untuk #MH370 .

Norhasniza Khalid said...

http://www.mamaniza.com/2014/03/shiemacma-1st-giveaway-2014.html

mama blogwalking sini...

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani