DEYAWANNY Deyawanny.: Tutorial Sidebar Macam Wanny

Sunday, 27 November 2011

Tutorial Sidebar Macam Wanny

Salam rakan bloggers yang cantik dan hensem!!

Kali ni wanny ada request dari someone..huh??siapa??Miszz Single dari mukabuku,,facebook arh!

dia request nak sidebar cam wanny tuh..alaa yang warna pink dengan border dashed tu..haah!yang tu lah:)

senag je dik:)guna coding sikit je:)

1.Design-->Add a gadget--->HTML JAVASCRIPT

pastu paste kod ni dalam html javascript tuh


<div style="background: #FFFFFF repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed#000000; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"><center></center>

Masukkan apa -apa kod , ayat korang , dan ape saja lah di sini okeyy ?
 
</div>
WARNA MERAH=Kod Background
WARNA BIRU=Kod warna Border

Kod warna semua tu boleh ambik kat sini-->Sini ye!

Yang  warna hitam bold tu--->masukkan ayat atau kod korang x kiralah kod shout ke,wishlist ke,apa ke..

2.Save.senang je kan.:)Want to kidnap this tutor?Credit to me yaw!~~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

4 00 orang setuju:

mIsZz sInGlE said...

akak , thanky0u daa ssah wt tut0rial niee , thanky0u akak , shayunx akak , !

segalanya disini ♥ said...

tak jadi . kenape ea ?

naniey said...

tengs for your tuto !

NuraLyah said...

akak , untuk blog archieve tu nak amik kod dari mana ?
Nanti akak bagitau jawapannya kat shoutbox Lyah eh ?
Terima kasih . ;)

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani