DEYAWANNY Deyawanny.: Aku Taknak Folow Blog Korang!Tau kenapa??

Wednesday, 30 November 2011

Aku Taknak Folow Blog Korang!Tau kenapa??

Salam Satu Malaysia!!Wahhh!!pagi2 lagi sudaa update entry!Syok tak!!Kali ni lebih kepada TIPS/NASIHAT!

Selama setahun setengah wanny berblogging nie wanny treserempak dengan banyak ragam punya blog.Ada 

antaranya mmeruapakan salah satu penyebab wanny taknak update/selalu jenguk blog korang..jangan 

marah..bukanya apa..ada sebabnya..ni tulus dari hati nuraini  wanny..korang taktaulah!Cuba tengok sebbnya:


1.BLOG OBESITI
tau apa maksud obesiti??Hah!terlebih berat..maybe gadget banyak kot..cuba buangkan atau buat mmacam wanny..pendekkan.Blog wanny memang berat..tapi berat jerr x terlebih berat.Yang korang nih..tunggu lebih drpd 5 minit dah jam koputer wanny..well,,kebanyakkan engguna la ni pakai broadband so memang makan masa sampai berjanggut.

2.TULISAN BERWARNA- WARNI
Bab ni yang paling meluat!Huh!Penat wanny nak baca entry korang!Dahlah rabun bertambah rabun jadinya.haha..Tulisan tu biar htam atau putih sudahlah ye~~Tak memeningkan kepala orang nak baca tu..baru dia slalu jenguk blog korang!

3.BLOG TAKBOLEH COMENT
Ni lagi satu!Penat baca entry korang panjang berjela2 nak komen tengok-tengok x boleh komen.eeee geramnya!!Bazir masa jerr~~Masalah tu wanny x tau..cuba tanya yang pakar cam KAK LYSSA

4.WELCOME WINDOW
Alaa yang bila kita masuk blog dia..dia akn keluar "Hye Awk!Ni belog saye!Hope Follow!Thanks"..Macam tu sesetengah orang x suka..x payah lar bubuh bnda x penting tu..tengok!Wanny x letak kan??Baru senang orang nak masuk blog kita..xde halangan.hehe.WelcomeImage tu x perr lagi kut..btw,wanny x sukala benda tu semua..kacau jerr~

5.TULISAN BESAR/KECIL
tulisan di blog korang tu janganlah kecik ataupun terlalu besar ye~Susah nak baca..well,wanny ni rabun sikit..jadi susah nak baca klau terlalu kecik dan terlalu besar.huhu..Tapi..itu terpulang kepada korang!

p/s:Semua tips di atas adalah ory from deyawanny..Dilarang copy/ciplak.

Nota kaki:Jope korang faham!Wanny tak paksa ikut nasihat wanny!Tu adalah cadagan jer~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

3 00 orang setuju:

shahirah hairudin said...

good info.. ^_^

izamin said...

wah info terbaik :)

Wanny said...

ok..thanks to both of u

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani