DEYAWANNY Deyawanny.: WAJIB BACA:Orang Islam Dilarang Minum COca-Cola!!

Friday, 2 December 2011

WAJIB BACA:Orang Islam Dilarang Minum COca-Cola!!

Korang selalu minum coca cola?Alaa air hitam berbuih tu!!ya!Korang selalu minum?Really?

Sekrang jugak korang pi check kat doktor.Cepat:)Entah brapa lama korang minumL)



tengok dan fahami

Coca-cola ni sesetengah orang guna untuk khayal..dia campur dengan panadol dengan coke..fuhh..melayang kut..




Buat pengetahuan orang2 Islam!Sedarlah!Orang Yahudi sedang cuba rosakkan dan hapuskan keturunan orang Islam.So,pleaselah berhenti dari minum benda jijik ni:)Merosakkan!
Buat kaum Hawa!Lagi penting!Korang minum ni boleh rosakkan sistem peranakan.Silap2 keguguran.
Jadi,janganlah ea!Nasihat anak awk semua yer~demi kesejahteraan umat Islam.:)

Even Yahudi people don;t drink this drink!Don;t ur know about it?

DUlu ade sorang mamat yahudi ni study kat Egypt to learn about Muslim lifestyle..biasalah nak cari cara nak munmdurkan Islam..Tapi dengan kebesaran Yang Esa mamat tu insaf dan diberi hidayah.So dia cerita kat sorang ustazah di sana katanya :

Orang yhudi tahu benda ni ade benda kimia yang boleh merosakkan sistem badan khususnya sistem peranakan So,,orang kat sana x minum benda ni sbb diorang taknak  keguguran..but,,sebaliknya diorang nak keturunan Nabi Muhammad s.a.w yang hapus dan kian pupus..

so,it;s more better krang x minum..janagan support kilang diorang:)entah2 hasil beli coke tu diorang guna beli bom ke apa ke ntuk hncurkan negeri org2 Islam like Palestin..

Kat bawah ni ada KEGUNAAN COKE daripada diminum:

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!


2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak? 


3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!


4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.


5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.


6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.


7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!


8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.

Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.


9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!


10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah.


*Harap korang share dengan kawan2 korang.Jangan biarkan orang Islam mudur dan semakin hilang di muka bumi ini:)

ADD INFO FROM AH LONG: LOGO COCACOLA HINA ISLAM



Nota kaki:patutla iklan coca cola selalu keluar kat TV..boikot!!

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

7 00 orang setuju:

Anis Ainie said...

yha .. betul !

Boyz_ed said...

Hoho ! Wah ! Nice info ! Lg stu nk tmbah , logo dye too . Hina Islam .

Wanny said...

@Boyz?
Hina ISlam..logo dia??hah!Betul

Ah Long said...

nice info :)

hz adam said...

heard before, tq :)

maszull said...

assalamualaikum ...info yg bagus mekacih yer...:)

Wanny said...

@maszull

sama2...sharing2lah ye~

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani