DEYAWANNY Deyawanny.: 5 Jenis Lelaki dan 5 Jenis Perempuan yang aku tak suka tengok!!

Tuesday, 20 December 2011

5 Jenis Lelaki dan 5 Jenis Perempuan yang aku tak suka tengok!!


Okey,kali ni entry santai jer..Taktau nak update apa.Bagilah tips sikit ntuk guys and girls!!
Sebabnya wani tengok bnyak guys/girls di luar sana yg sudah ada TEMAN SPECIAL walaupun baru berumur setahun jagung.Wanny??No..no..no!!Wanny not available okey!haha..:)
Masih berumur 15 tahun.Nak belajar rajin2 duluw!huhu.

KLIK SINI

5 SiFAT LELAKI YANG AKU  TAK SUKA SANGAT

1.Lelaki yang kedekut aka tangkai jering
Jadilah seorang lelaki yang gentlemen.Contoh:Takkanlah korang ajak GF korang makan(date) tapi.....
"Sayang,jom makan dengan i,harini i belanja"..tu sebelum makan.Selepas makan plak "Bie,you tolong  bayarkan ye..i just belanja u makan je, you yang bayar"..Amboiii,kedekut punya laki.Kalau dah kawin nnti taktaulah apa nak jadi.Tangkai jering betullah!

2.Lelaki yang munafik
Itu yang paling utama.Janganlah kita munafik dengan berpura2 sembahyang tp sebenarnya kita hanya mempersendakan solat.Ingat allah namoak semua kelakuan anda.Kalau sembahyang pun tunggang langgang camana nak hidup sejahtera kan?Solat kan tiang agama.Benda yang pertama akn disoalkan di kubur nanti.Solat pun tak,puasa pun macam tergantung je amalanya.

3.Lelaki yang kurang adab
Wanny paling tak suka tengok lelaki yang tidak sopan.Sopan terbahagi kepada bermacam2 jenis.Sopan dari jenis percakapan adalah yang paling penting.Jaga mulut tu. Jangan marah sikit sebut **** atau *****.Orang yang dengar pun geram!Memang banyak lelaki yang wani jumpa camtu.Dan jangan jadi KAKI BUAYA.Kejenya cari pompuan pastu senang2 break..frust menonggeng dia.

4.Lelaki yang merokok secara tegar
wahhh!Terasa ker?huhu..kalau korang seorang kaki rokok plisslah stop..Hanya membazirkan duit je.Wanny juga prnah dengar kalau kita rokok dn ia bawa kenudaratan kepada kita dan org lain hukumnya HARAM.Tak percaya?Tanyalah pak ustaz kat rumah korang.

5.Lelaki yang  KUAT CEMBURU atau mengada2
Pleaselah!Kalau nak cemburu tu boleh tapi jangankah kuat sangat sampai memudaratkan hubungan.Kalau GF korang tengok korang dgn pompuan lain pun diorang cemburu jgak.cmtulah kaum hawa rasa.Apa??Korang tak rasa cemburu lansung??Maknanya,korang tu cinta MONYET jerr.Suka mainkan hati pompuan je.huhu.


5 SIFAT PEREMPUAN YANG AKU TAK  SUKA SANGAT

1.Perempuan yang mengada-gada
"Bie,petang ni teman i ke mall boleh"..Haha..apa pendapat korang?Suka?Comel ke buat camtu?Sekali-sekala comellah jugak..tapi kalau dah berkala2 boyfie korang pun muak dgn attitude korang  yang mengada-gada tu.Ye tak,guys?

2.Perempuan Pisau Cukur
Amboii!Pisau cukur je keje kau!Apa-apa pun aku yang bayar,makan minum kau aku bayar,pakaian kau pun aku yang belikan,Pada perempuan di luar sana pasti anda pun takmahu dikatakan sedemikian.Janganlah mentang-mentang kau da boyfie hensem nak kikis harta dia plak.Kang dia tinggalkan korang baru tau langit tinggi atau rendah..huhu.Setakat sehinggit dua hinggit takpelah jugak.Tu sedekahkan jugak pun takpe.hehe

3.Perempuan yang berlagak
Spesis camnilah yang paling aku x suka.Sakit hati tengok.Walaupun aku sendiri seorang perempuan.Tengok dialog berikut "Girls,you all tahu tak i sekarang dah ada boyfriend baru!!Hensem ssangat cam Syeikh Muzaffar..alaa yang astrounuts malaysia tu"..Berlagak gilerr..haha!Apa pendapat korunk?Memanglah semua gurls nak boyfie yang hensem but,biarlah dia tu hensem luaran dan dalaman.Baru dikatakan lelaki idaman setiap wanita.

4.Perempuan yang perasan.
Haha..nak tergelak dengan tajuk dia.PERASAAN.Wahh kejam jugak ayatnya.Tapi itulah kenyataan nya.
Tengok dialog ini:
"Sya,kau pakai apa kream apa ye?Berseri semacam je?Makin cantik aku tengok,sharelah sikit"
"Ye ke?Emm sebenarnya aku memang dah cantik dari lahir lagi..kau yang baru perasan muka aku yang kiut ni."

haha..lawa tak?Perasan kan?Ingatlah,setiap manusia yang diciptakan ALLAH adalah cantik disisinya.Janganlah korang terlalu bangga akan kecantikan yang dikurniakan-Nya.Nanti dia tarik balik kecantikan tu baru susah hidup korang.

5.Perempuan yang mewarnakan rambut/PUNK dll
Maaf kalau ada yang terasa.Janganlah korang warnakan rambut korang tu.Allah dah ciptakan kaum hawa dengan warna rambut yang asli lagi cantik.Kenapa mahu mengubahnya?Ingin menjadi seperti Emma Watson?Paris Hilton?Rihanna?Atau siapa lagi?Nanti bila korang dah sampai ajal..susah orang nak mandikan korang.Kenapa pulak?Bukankah ada sesetengah pewarna rambut adalah halal?Siapa kata wahai kaum hawa?..Seinggat wanny wanny pernah dengar setakat ni belum ada pewarna rambut yang halal dan disahkan oleh JAKIM.Ini membawa maksud apa?HARAMlah pewarna yang korang pakai tu?Lagi satu,sekarang ni bayak jugak kan anak gadis/wanita yang freehair.Korang tau tak ada sebab kenapa Allah suruh kita pakai tudung?Antaranya:untuk melindungi kepala kita daripada benda2 merbahaya seperti SINARAN ULTRAVIOLET..korang tau kan sinaran UV tu berbahaya?Boleh bawak kanser?Kalau korang freehair,senanglah sinaran tu tembus pala korang tu.Kutu pun cepat beranak dalam rambut korang.Ye tak?

Nota kaki:Taknak kutu bermaustatin di rambut anda?Pakailah hijab aka tudung.
Dah baca kan?Boleh tolong KLIK SINI, tak?






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 00 orang setuju:

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani