DEYAWANNY Deyawanny.: Tutorial Letak Ayat Di Bawah Shoutbox.

Thursday, 22 December 2011

Tutorial Letak Ayat Di Bawah Shoutbox.


Hyep!Wanny ada request tutorial dari BUDAK COMEL ni..

dia tanya cmna nak wat ayat kat bawah shout wanny tu?Yang 

"Blog ini tidak amalkan i follow u,follow back"

Waahh!!Senang jer tu dear,

KLIK SINI FIRST!

BUT..Tutorial ni memang wanny sendiri yang godek koding dia..tak curi tutor lain okey?

So,kalau nak ambik wat tutorial di blog korang tlong credit to me atau kome je di sini..senang nak kasi terjah!

Ni kot yang dimadsudkan BUDAK COMEL tu..cetengok!

yang didalam kotak merah tu

But,korang kenalah daftar shout kat kat link di bawah ni ye..tempat lain taktaulah..takcuba pun.kena cari kod la!

1.Tekan Link ni untukcopy  HTML CODE SHOUT  cam wanny (x payah daftar..senang kan?)
2.Dah copy?Pastekan di HTML/JAVASCRIPT
3.Tengok kod yang perlu diubah seperti di bawah ye!

Warna Unggu=Tulis ayat korang apa2 je!
Warna Merah=URL blog korang..tahu kan?
Warna hijau=Kod yang harus dipadam iatu ayat 'box' tu

Siap!Senang tak?Masih ada yang kelabu?haha..KLIK SINI

Try ye..kalau dah boleh komenlah sikit ye!








Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

5 00 orang setuju:

syazliyana said...

kak.. knaper x ley copy code yg ade kt tutorial nie >>http://sayapunyablogg.blogspot.com/2011/10/goodbye-window.html & http://sayapunyablogg.blogspot.com/2011/10/wishlist.html ?? huhu

nie bl0g sye >http://nana-dreamygurlz.blogspot.com/

syazliyana said...

http://nana-dreamygurlz.blogspot.com/<< bl0g sye.. x minta di follow p0n// nk tanyer ckit..akk ley editkn bl0g sye? da cube , nk try scr0ll bar & header berpusing tuu, tpy x jdi la! huhu..

Wanny said...

dik,tuto kat blog sayapunyablogg.blogspot.com memang x boleh copy..ada caranya dik..

HIGHLIGHT kan dulu coding tu dgn mouse adik,then tekan CTRL+C serentak~

baru boleh copy..then bila nak paste plak tekan CTRL+V serentak jugak..

Wanny said...

Editkan?Huhu..skang tgh bizi sikitlah dik,sbuk nk siapkan order edit blog orang:)

Tutorial scrollbar tu mesti pgguna google chrome baru boleh:)

Heder tu adik check balik..kot2 ada yg silap coz akk buat jadik jer:)

syazliyana said...

okey, thanks akk ! urm, akk, nk follow bl0g akk, tpy mne butang follow? hehe..sorry menyusahkan akk !

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani