DEYAWANNY Deyawanny.: January 2012

Wednesday, 25 January 2012

Hasil TEMPAHAN HEADER FREE sudah siap!Siapa lagi mahu?


!Peacenowar!

Huhu..laju jer tekan link blog ni..haha


Tengahari tadi ada org nak header free kan?Sekarang dah siap!Syok tak?Baguss..bagi yang tak tahu lagi pasal header free ni sila klik laju-laju LINK COMEL ini ye!

Terima kasih bagi yang sudah vote /like that!

Now,terimalah hasil tangan wanny yang buruk ni kan?.

Before that!Kasi upah kat wanny ye!Satu jer!Tolong ye..be honest:)

KLIK SINI SAHAJA! boleh kan?Terima kasih bagi yang honest :)

Sekarang baru ambik ye:)









Sudah siap semua!!

p/s : Antara heder semua ni,,yang mana paling cantik ea?Kaa semua buruk haha!huhu

Siapa nak lagi?Rujuk ENTRY INI sahaja!

Terima kasih! SIla klik sini!








Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sapa Nak Deywanny buatkan dia header free?


Hye!Tajuk kali ni sesimple jer!

Sapa nak Deyawanny buat kan dia satu heder free?Kenapa satu?Satu cukuplaHkan!

Kalau dua nak tempek kat mana lagi kan?Caj pun lebihlah kan?Huhu

Mai sini nak citer sikit:)

Takpayah buat entry menyemak tu semua..

Just tolong klik..bukan klik churp-churplah..klau nk klik pun boleh aje!

Korang WAJIB klik LIKE PAGE ini SINI!

2.Like Gambar ni  SINI YE

Kemudian?Message me @t FB HERE beserta message nak heder yg macamana?Details seperti dibawah perlu dimessagekan ke wani di fb sahaja!

Text di heder:
Warna Text:
Nak doodle or x mau:
Url Blog:

tu jer..senang kan?Insyallah wanny akan comelkan heder tu semaksima mungkin!


TARIKH TUTUP; tak taulah:)Nanti wanny rasa nak tutup..wannny tutuplah!

Bubye!



SEGEMN JOM UPKAN FOLLOWER BERSAMA DEYAWANNY
CONTEST JUST KLIK AND WIN
MAS MOB tu benda apa ea?
ANGPOW chinese new year:)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 21 January 2012

Mahu Borong Barangan Kraf Ni?


Entry kali ni tak banyak cakap ye..haha

banyak promote jew~

Sapa nak borong barangan kraf handmade 100% dari saya?Saya akan beri harga termurah~

Beli banyak ada diskaun special 4 u~~

Mai kita tengok apa deyawanny jual eh?




HAIRCLP/BOOKMARK
PNDRIVE CASING



KEYCHAIN

BROOCH

BROOCH

p/s ada lagi Phone Casing, cupcake keychain,pillow keychain,baju kapel dan bayak lagi..

Kalau ada yang nak borong sila message me at FB HERE~

TERHAD!!TAKUT JAM PULAK NANTI~

Please pm me ASAP senang nak siapkan.

Klau ada yg nak beli satu atau sikit2 je pun boleh:)Murah saja pliss PM ME AT FB~

Now~PromotioN~~End promotion: 31.2.12

Jom Join Segmen Upkan Follower bersama Deyawanny--ada hadiah
Jom Join Contest Just Klik & Win~~--hadiah Cash~~
Promote Barang Sya & dapat Duit~
TErpaut dengan FB!!Kini Ada Jalan Penyelesaianya~




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 18 January 2012

Contest Just Klik Like And Win!!


Apa khabar koranG~~Sihat?Lama jugak tak update yer..sorry sibuk dengan omwork..add math tulah;;buat sampai berjam2..huhu

Okey,,kalau tidak wanny taknak buat contest tapi disebabkan ada sorang budak comel tu dia merayu kat wanny suruh buat contest so wanny pun mbuatlah...seronok tak?Angkat etiak duluw~~haha

gurau jer..Contest ini memang ada hadiah bernilai dari wanny sendiri.Nanti kalau ada sponsor lagilah lumayan~

Contest ni mungkin berjalan selama 2 bulan setengah..hehe

Mari kita usha syarat dan hadiahnya..kacang jerw..

CONTEST JUST KLIK LIKE AND WIN!!

Syarat-syaratnya:
1.Nak follow blog ni fololah..taknak xper..senang skit korang nk update senarai pemenang contest ni
2.Like GAMBAR NI---WAJIB
3.Psstt!!kalau korang nak like page dia pun lagi bagus!
4.Klau sudilah LIKE lah page ni SINI-
5.Buat satu entry pasal contest ni.
6.letak url entry tu kat komen di entry ini.

Hadiah-Hadiah

1.Cash RM50 untuk FIRST TOP REFERRER.+Header+Edit Blog
2.CASH RM30 untuk SECOND TOP REFERRER + Header + banner
3.Cash RM10 kepada THIRD TOP REFERRER + Banner Blog
4.Topup RM5 kepada 3 orang sahaja top referer
5.Header untuk 2 orang top referrer
5.Review Blog untuk 3 orang
6.Free Iklan di blog wanny selama 1 bulan.
7.Banner Blog untuk 2 orang.
8.Free Discounts on my BLOGSHOP/FB SHOP
9.Brooch Comel 
10.Kalau wanny menang,setiap peserta akan dapat doodle free from wanny.


Banyak kan?Kebanyakkan hadiah lebih kepada TOP REFERRER.Tau apa benda referer tuyh x?
Budak mana yang berjaya menarik ramai orang untuk LIKE GAMBAR NI akan diberi hadiah seperti di atas.Tak kiralah korang nak wat camana nak bagii orang like gambar tu..Paksa orang ke..mintak tolong orang ke..JANGAN RISAU!!Wanny ada software untuk detect siapa top referer tu;

Now?Siaplah~~Nanti kalau da sponsor wanny update lain~

TARIKH TUTUP: 31.2.12

Korang pun joinlah contest ni..kalau contest ni terbatal korang jugak yang rugi~
Dah siap jangan lupa letak url entry korang tu kat post ni SAHAJA.



Jom Beli Brooch,Keychain Domo dan macam2 di sini~
IPAD comel disini~
Contest Posing DUREX
Jom Daftar Churp2.Dapat Duit

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 13 January 2012

Promote Barang saya dan dapat Komisyen Tinggi


hye~Sapa minat dengan bisnes?

Bukan bisnes MLM ye~Tak layanlah camtu~

Saya ada jual macam2 barang yang halal dan thoyibbah!!

Contoh:Lens,shawl,keychain craft,pendrive casing dll.(boleh tengok di album saya di FB)

Cara nak dapat untung?saya akn beri anda harga agent.Anda juallah berapa pun asalkan lebih dari harga agen sebab nak dapat untung

contoh: 
Lens rm26  termasuk postage(harga agent)
Harga pasaran=rm30-35(termasuk postage)
Anda boleh jual rm32.pair.
Untung= rm32-rm26= rm6(untung)----untuk satu pair~~
Anda bayar kat saya ikut harga untuk agent.Maknanya anda bank in kat sya rm26.Yang lain tu ambik kat awk.

Kalau seorang customer beli mlalui anda,rm6 masuk poket anda..kalau 5 cust. sehari brapa?Usshhh!!Masyuk kan?

Macamana?Barang saya yang poskan~Anda cuma:::

 promote ikut harga anda--->Cust. bankkan duit ke dlm acc awk--->Awk bankan duit dlm acc sya ikut hrga agent

BARANG SAYA YANG POSKAN
ANDA TAK PERLU SIMPAN  BARANG~


Yuran pendaftaran seumur hidup=rm10 sahaja!!!!Murah saja berbanding keuntungan yang anda dapat!!

Yuran tu untuk pastikan korang serius!!

TAMBAHAN::Setiap agent yang dapat cust. terbanyak setiap 2 bulan akn dapat bonus dalam CASH!!!

Saya tak perlukan ramai agent.Hanya 5 orang sahaja!Sapa cepat dia dapat!

Sesuai untuk semua peringkat umur asalkan dia bayar kat saya guna bank.


Tu baru untung lens belom benda lain lagi?untung lebih rm10 kan?Okeylah tu!

sapa nak Message me at FB  HERE!!! and i'll give you the list of price untuk semua brg yg sya jual.

Pembayaran Fees rm10 tu bayar guna maybank.Nanti sy bg no acc.


Sekian-




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 9 January 2012

Peribahasa Harapkan Pegar,Pegar Makan Padi rupanya!


Malas nak cakap banyak mari kita teliti peribahasa di bawah.Manarik info kali ni~
Korang tak hairan ke harapkan pagar,pagar makan padi?Apa kaitanya?Wanny pun pernah terfikir jugak sebelum ini..Permasalahan ni muncul apabila diorang  menukar perkataan jawi ke rumi.

So diorang ingat 'pagar la sbb dulu2 xda huruf 'ya' untuk pEgar.

Pegar tu sejenis burung yang digunakan untuk mengawal serangga atau tikus yang mahu rosakkan padi.Tapi burung tu khianati kepercayaan tuan dia.Burung pegar tu makan padi..tulah orang kata harapkan pegar pegar makan padi..

Tujuan utama guna BURUNG PEGAR tu untuk bunuh/kawalan biologi bagi kurangkan tikus dan perosak.

Nak tahu rupa burung PEGAR tu tak?

clip_image008

Comel kan?Nama aku si Pegar bukan Pagar..suka2 je ubah namaku yang comel ni~~

Lagi satu peribahasa yang DBP tak sedar/tak teliti dalam penggunaan peribahasa.

Bagaikan melepaskan batuk di tangga

Hairan tak?Apa kaitanya?Kenapa tak sendawa ke bersin ke..

Maksud dia membuat kerja separuh jalan kan?

Mari kita lihat apa itu melepaskan batuk di tangga`

Maksudnya,kita tak letak balik BATOK tu kat tempat asal dia.Orang melayu dulu,kena cuci kaki dulu kat tempayan yang selalunya terletak sebeelah tangga.Nak cedok air tu guna BATOK..

Lepas guna tu sepatutnya,letak balik dengan cara imbangkan batok tu kat atas tempayan so dia ambik masa.Tu yang malas,pastu letak je kat tangga.

clip_image006

Ni batuk ye~~

ingatkan nak sebar di FB tapi takut tak tersebar sangat maklumatnya.

Lastly,,peribahasa MENJOLOK MATA..sebenarnya bukan menjolok mata tetapi MENCOLOK MATA ya kawan-kawan~~

Apa nak jadilah dengan BAHASA MELAYU kita sekarang..tunggang langgang`Macamana nak maju.Lain kali selidik betul2untuk elakkan kekeliruan macam budak yang tengah menaip entry ni.

Taktaulah nanti nak buat karangan macamana..huhu..silap aribulan potong markah..

Tapi,jangan risau,dah ada orang hantar aduan ni kat Dewan Bahasa Dan Pustaka(DBP).

Mintak korang sharelah ye~Setiap ilmu yang disebarkan dapat pahala~

Nota kaki:Lepas ni pakat terjah cikgu tanya betulka?Okey?Lepastu bagitau wanny ye~Nak tau je panadngan diorang~

Credit to:My mummy..hehe dia yang bgtau:)

Kalau korang share..nak letak credit to wanny pun boleh..taknak xpe tak paksa..

As--salam.

Loreal Fundation here!!

Daftar Churp2 di sini~Jana pendapatan guna blog/fb~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 8 January 2012

Tempahan Blog Dibuka Lagi!!


Hyep~

Banyak yang tanya wanny..

Dah bukak ke tempahan blog?

Bila nak open?

Berapa ea?

Banyak sungguh soklan korang..huhu..sekarang wanny tengah bizi sikit tu yang terhad tuyh!

Mai sini nak bagi quotation kat korang yg nak main order ngan wanny.
ecece~~

Edit Blog
Pakej 1-Biasa,,just cantikan,kemaskan dan tambah apa yg perlu di blog
Pakej 2-FULL EDIT.termasuk shout dll.

Heder Blog
With pic or doodle -rm5
just texts - rm3

Banner blog
Bergerak/animate-rm5
Biasa..statik..tak gerak-rm3

Cursor nama/pic sendiri
RM3

Welcome Note Image
rm4

Footer
rm4

Doodle
Doodle Muslimah-rm3
beli 2 rm5

SEWA TEMPAT IKLAN BLOG di Blog Deyawanny
satu bulan=rm5
3 bulan rm10..murah kan?
Cepat~~

PEMBAYARAN ADALAH MELALUI  TOPUP...senang kan? sebab ramai bebudak yang xda bank..:)

Jangan cerewet~

Bayar dulu baru wani buat!

tima kasih!

Nota kaki:Wanny ada jual lens,shawl,dan PENDRIVE casing~Di FB album wanny.Murah~!

Tekan sini untuk order/tengok album wanny

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 1 January 2012

Pemenang Contest Kenali Bloggers

 
 
Sedihnya...tau kenapa..sebab korang tuduh wanny!
Geram rasanya bukan marah..penat2 wanny buat contest cari sponsor ke hulu hilir tapi korang kata wanny camtu.

Mesti ada yang terpinga2...huhu..tengok sendiri jelah di shout..Wanny bukan PENIPU!!!!!!!

Tau kenapa wanny geram sangat bila da orang kata begitu?Sebab dulu ada seorang hater tu tuduh wanny but dkat FB..atas dasar business..

Kalau korang selalu update blog wannny korang taulah sebab wanny pernah tulis entry pasal dia.

Dan sekarang?Farah pula..dan orang2 lain//
 
To FARAH dan semua ORANG YANG KUTUK SAYA DI BLOG AWK:Cubalah sabar.Saya mintak maaf kalau awk tak puas hati dengan saya but memang saya sibuk lately ni..dengan 3 hari orientasi lagi,pndaftaran sekolah lagi,nak siapkan order cust. lagi.,cari buku rujukan lagi.HANYA ALLAH SAHAJA YANG TAHU APA YANG TERSIRAT DI HATI SAYA..TOLONGLAH FAHAM KEADAAN SAYA.Jangan mendesak saya.Bohonglah kalau saya kata saya tak tersinggung dengan kutukan korang.Takpe,biarlah saya pendam rasa tu dalam hati saya.Biasalah,saya cuma manusia biasa.Yang ada hati dan perasaan apabila dikutuk.Please take note:::Bila saya free saya akan announcekan pmenangnya..janganlah tergesa2.Saya takkan bohong!TRUST ME!Dan harini;;;saya akan kotakan janji saya tu..Tension!!Serius wani tension ..dengan nak naik ting. 4 lagi..Gggrrr!huh!Malaslah nak bebel nanti ada orang kutuk pulak..biasalah wanny ni kan PENIPU..maybe lepas ni wanny taknak buat contest lagi.KECEWA!
 
Tengok jelah pemenang di bawah.Klau ada tuntut di laman web disediakan.Terima kasih.

Sorii sebab takdapat printscreen sebab korang kan nak cepat2..lambat nanti ada orang kata pulak.Dahlah hadiah banyak.Dengan komputer yang lembab lagi...GgGggggrR!




3.Topup Rm 30 dari http://www.miecyber.com 

4. 2 Flash Banner dari  http://www.farhanfuad.co.cc/

7. 2 X rm10 topup dari http://juliajamaludin.blogspot.com
8.2 X Header dari MUNA RAHIMAH 



1.NO 57
2..no 14
3.no 61.
4.no 3 dan 5
5.no 55
6.no 26 dan 7
7.no 30 dan 53
8.no 43 dan 22
9.no 1 dan 10
10.no 8 dan 
11.no 44,31, dan 35


Okwy,Sila Check Senarai Peserta dan No anda di sini --->SINI

Lepastu pada yang menang sila ke laman web penaja untuk tuntut hadiah.Bukan saya.
Yang menang hadiah saya saya dah emelkan/message anda di FB/.Sila reply.Yang lain sila tuntut di laman web penaja.

Thanks pada yang tak kutuk wanny!
Welcome untuk yang kutuk wanny!



P/s:Wanny bukan marah tapi.... KESAL DAN KECEWA BUAT CONTEST!
Wanny akan cuba maafkan korang.Sebab sekarang wanny tengah banyak problem..





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani