DEYAWANNY Deyawanny.: Nak Tengok Rabbit Comel Tak?Mai sini!

Tuesday, 7 February 2012

Nak Tengok Rabbit Comel Tak?Mai sini!


Tadi sibuk tengok komen readers kat entry ni sapa lum bacca sila baca..baru je buat tadi..entry pisang goreng panas!

Kali ni nak citer sal rabbit kat rumah wanny..

ni bukan rabbit local punya..yang wanny tahu rabbit yang dibela oleh wanny sekarang jenis ANGGORA.

Nama pun pelik je kan?Kalau rabbit biasa/local punya wani tak minat sebab bulu dia agk...err..macamna nak gtau ye..apa2 jelah//

Nak tengok rabbit tu tak?Mai sini..wanny ada capture sikt gambar dia..tu pun malu-malu rabbit katakan!

Yang ada misai tu tom


dari kiri:Tom dan bak

Ni tom,boyfren wanny..khuikkss

Macamana?Nilah rabbit anggora wanny.Yang ada tompok kat misau tu TOM*jantan
and yg xda tu BAK*betina

Diorang sepasang kekasih yang tidak bahagia kerna Bak selalu jual mahal..haha..

Sukerr sangat tengok muka TOM...comel..hensem...ada misai sejemput..macho!

Apa pendapat korang!


Taik dia tak busuklah!Sapa kata busuk?Tu sebab korng kasi dia makan sayur macam kangkung,pucuk manis,brocoli dan macam2 lagi..memang lah busuk nak mampus!Haha..lebih lagi kankung!

Wanny tak kasi dia makan sayur lah!Wany kasi dia makan dedak/pellet arnab yang berkhasiat..culup dengan nutrien..

tulah santapan dia setiap masa dan detik..

semangkuk pellet beserta segelas air suam..

diet nampak?Huikks!Diorang selalu bersihkan diri sendiri and kadang2 tom tolong jilatkan/basuhkan bulu BAK dengan lidah dia..sooo sweet!

Umur Tom sekitar 2 bulan kot and BAK sekitar 3 bulan keatas...

bergabung menjadi TOMBAK!

huhua..tu nama  yang wani bagi..Kalau nak listkan memang banyak sijil lahir dia sebab masing2 famili wanny kasi dia nama berbeza..

Tom Pok,Tong Geng pun ada BoBo pun ada...haha...nak tergelak bila kenangkan nama dia..

Okeylah..Assalamualaikum.




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 00 orang setuju:

 
Copyright © . All Right Reserved by Nur Sharwani